Het is al druk in De Pul als ik om 21:15 arriveer. Het eerste bandje Groovebloedig heb ik dan ook gemist maar als ik de reacties om mij heen hoor was het een prima optreden. De vergelijking met Osdorp Posse hoor ik ook verschillende malen voorbij komen.

Mijn avond begint echter met het optreden van Incite uit Veghel. De muziek klinkt al meteen erg lekker enthousiast en de drie-mans formatie geeft een goede mix van rock en punk met lekkere meezing refreintjes die mij wat aan The Undeclinable Ambuscade doen denken. Het enige minpunt aan Incite is toch wel de matige zang. En misschien reageert het publiek daarom ook wel een beetje tam.

Daarna is T.I.M. The Incredible Mike aan de beurt. Deze band is voor mij toch wel de verrassing van de avond met een mix van Urban Dance Squad,  Rage Against the Machine (en dan zeker de pittige raps) aangevuld met wat pop en heavy metal invloeden. De band oogt zeer professioneel en de kwaliteit van de bandleden staat buiten kijf. Dat wordt nog eens extra duidelijk als er solo`s worden gegeven. Ik wil dan ook geen enkel bandlid te kort doen maar de bas solo is om te watertanden en wellicht het beste wat ik gezien heb sinds La Lupa (maar de bassist heet dan ook Courbois). Het optreden eindigt nogal  abrupt en het duurt dan ook even voordat het publiek  door heeft dat het afgelopen is. Jammer want het was een top optreden.

Om 23:30 begint de soundcheck voor de mannen van Dog Eat Dog en dit duurt tot middernacht. Het publiek vond dit erg vervelend en was dan ook blij dat de show eindelijk begon. Ik was erg benieuwd of de band de hooggespannen verwachtingen kon inlossen, het was immers 14 jaar geleden dat ik ze op Pinkpop had gezien en een beetje jeugdsentiment komt dan wel om de hoek kijken. Maar bij de eerste tonen werd al duidelijk dat dit een geweldig feest zou gaan worden. Bier , zweet en mensen vlogen door de lucht en ieder bekend nummer werd gespeeld. De Bandleden wisselden regelmatig van instrument met elkaar en de glimlach van de zanger sprak boekdelen.  Iedereen kon dan ook moe en tevreden naar huis toen Dog Eat Dog het om 01:45 !!!! voor gezien hield. En hoewel ik geen pit heb aangeraakt kon ik mijzelf toch weer even 18 voelen.