“Dommin is the sound of the brokenhearted,” aldus frontman Kristofer Dommin. En dit is niet teveel gezegd.
Het nieuwe album van Dommin, de band rond Kristofer Dommin ‘Love Is Gone’ is dan ook een persoonlijke reflectie over stukgelopen relaties, obsessieve liefde en dramatisch verlies.

De muziek is te omschrijven als donkere, emotionele rockmuziek. De klankkleur en de manier van zingen van Kristofer doet me heel erg denken aan Keith Caputo, de muziek vind ik een beetje te vergelijken met de muziek van Life Of Agony. Heel in de verte hoor ik ook invloeden van Paradise Lost en misschien zelfs de emoties van Aaron Lewis van Staind.

Er wordt veel gebruik gemaakt van samples van (kerk)klokken en de synthesizer voor de gothic geluiden is overduidelijk aanwezige. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Ik hou wel van donkere emotionele rockmuziek met gothic invloeden.

Dommin is voor mij zeker een band die ik in de toekomst een keer zal gaan bezoeken. Mocht Sonisphere in 2010 weer georganiseerd worden zie ik ze daar graag op het podium. Wat mij betreft passen ze prima op zo’n groot festival!

Tracklisting:
01. My Heart, Your Hands
02. New
03. Evenfall Hollow
04. Tonight
05. Love Is Gone
06. Dark Holiday
07. Without End
08. Within Reach
09. Closure
10. Making the Most
11. One Feeling
12. I Still Lost
13. One Eye Open
14. Honestly
15. Remember