Dragony start crowdfunding voor vijfde album

Dragony is een symphonic power-metal band uit Wenen. Ze willen dolgraag hun 5e album realiseren en gaan daarvoor een crowdfunding doen. Deze week is de vooraankondiging geweest en kunnen mensen zich alvast inschrijven. Hun 4e en laatste album is Viribus Unitis en is een super album. Daar hebben ze in Oostenrijk de Amadeus Austrian Music Award voor ontvangen in 2022. 

Oorspronkelijk startte de band als The Dragonslayer Project in 2007. Ex-leden van Omea Effect en Eleftheria besloten een nieuwe band op te richten. Meteen wist de band zich al in de kijker te spelen van Edenbridge, Firewind en Axxis. Na vele optredens werd het debuut Legends uitgebracht. Het album dat inmiddels door Limb Music werd uitgebracht werd onder meer gepromoot tijdens de Metal Nation Tour met Primal Fear en Brainstorm en tijdens het Metalfest Austria in 2012.

Er volgden wat bezettingswisselingen tot in 2015 het tweede album Shadowplay uitgebracht werd. Namen als Nova Rock, Twisted Sister, Blind Guardian, Van Canto, Freedom Call en Powerwolf werden aan de CV vastgeniet en een verjaardagsEP zag het licht voordat Masters Of The Multiverse in 2018 door Limb Music werd uitgebracht. Voor het vierde album Viribus Unitis werd een crowdfundingactie opgezet. Het nieuwe album zou een conceptalbum worden waarbij ze min of meer terug gingen naar de basis van het debuut Legends. Viribus Unitis is het officiële motto dat bekend werd ten tijde van het grote Oostenrijkse rijk met Franz-Jozeph en Elisabeth (Sisi). Het verhaal heeft historisch echter wel een andere wending gekregen. Het vierde album is het eerste album dat onder de vlag van Napalm Records werd uitgebracht.

In 2022 werd bekend dat oprichter Andreas Poppernitsch de band heeft verlaten en plaats heeft gemaakt voor Matt Plekhanov. Met deze nieuwe bezetting is Dragony een nieuwe crowdfunding begonnen voor het vijfde album.
Wil je een donatie doen, dan kan dat via deze link


 

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live