Zondagmiddag 7 februari. Rond het middaguur stap ik in de trein richting Den Bosch om een rondje centrum te doen (koopzondag!),  om vervolgens richting W2 te gaan voor de optredens van Gingerpig, Shaking Godspeed en headliner Drive like Maria.

Een beetje onwennig vanwege het vroege tijdstip (deuren open 14:30, aanvang 1e support act 15:00 uur) stap ik de zaal binnen. Juist vanwege het vroege tijdstip had ik nog niet zo heel veel mensen verwacht, maar tot mijn verbazing was de zaal toch redelijk gevuld. Oké, niet vol, maar ook niet bepaald leeg.

Net na 15:00 is het aan het kwartet van Gingerpig om de zaal in de juiste stemming te krijgen. Deze relatief jonge band is in 2008 opgericht door Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker, en de muziek van de heren heeft een hoog bluesrock en heavy metal gehalte. Ze zetten een energieke show neer, maar helaas is de zaal toch nog wat te leeg om goed in de stemming te komen: veel mensen blijven toch een beetje achterin hangen, net voor ’t podium blijft de ruimte akelig leeg. Hierdoor ontbreekt er toch wat interactie tussen band en publiek.

Na ombouw van ’t podium is het de beurt aan Shaking Godspeed. Met roots in bands als The Bloody Honkies, Woost, Lawn & Rudeboy’s Club Of High Eyebrows zet dit trio een show neer, waarvan de muziek toch wel in ’t verlengde ligt van Gingerpig.
Duidelijk wordt ook dat steeds meer bezoekers de weg naar W2 hebben weten te vinden: het wordt steeds drukker vooraan bij ’t podium, wat de stemming en interactie zeker ten goede begint te komen.

Gedurende de ombouw van de stage voor Drive like Maria vindt er een ware volksverhuizing plaats: ineens staat ’t vooraan vol!
Wanneer de band ’t podium betreedt, volgt er een enthousiast onthaal, en reeds na de eerste tonen komt de zaal volledig tot leven. Met hun door Frank Zappa, Pink Floyd, Led Zeppelin, Neil Young, Queens of the Stone Age en ga zo nog maar even door beinvloede muziek bewijzen ze maar weer dat ze hun reputatie volledig waar maken!
Na hun set is er dan ook geen ontkomen aan: terug ’t podium op voor een toegift!

En hierna is ’t richting garderobe, en sta ik om 19:00 uur weer buiten, 3 optredens achter de rug, en met de avond nog bijna volledig voor de boeg…

[nggallery id=265]

[nggallery id=266]

[nggallery id=268]