Dudettes-hoesDeze Groningse band bestaat uit drie jonge chicks die zich laten ondersteunen door de bassist Jurgen Hakkeling. Na een debuut EP in 2011 getiteld Fuel For Flying Hormones ligt hier de cd Subconscious (release oktober 2013). Alles songs zijn eigen werk, veelal gezamenlijk geschreven door gitariste Cynthia Weiss en zangeres Zjoly Onrust. Bandlid Ingrid Lodewegen verzorgt de drums en percussie. Het is rock met een soulvol kantje.

Zjoly Onrust heeft een prettige stem om naar te luisteren, warm en ongekunsteld. De klankkleur van haar stem doet me hier en daar zelfs denken aan Anastacia. De band heeft inmiddels veel live ervaring opgebouwd, ze stonden al op het Bevrijdingsfestival in Assen, Den Haag en Groningen, in maart 2013 op Paaspop, op de Uitmarkt in Amsterdam en op Zwarte Cross. Ze werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stonden in het voorprogramma van Skunk Anansie en werden het meest geboekt tijdens de Popronde van 2013. Kortom, aan de weg timmeren is hier een understatement. Hun nummers zijn pakkend en goed in het gehoor liggend. Ik ben vooral gecharmeerd van Amazing en het daarop volgende nummer How It Feels. Die klinken lekker, met veel dynamiek en zijn makkelijk meezingbaar.
Iets dat toch een beetje tegen ze werkt is de opbouw van de nummers, die is niet heel erg verrassend. Aan het begin een repeterend gitaarriffje, coupletje, refrein opbouwend naar een climax en weer terug naar een rustig einde. De cd telt 12 nummers en de eenvormigheid van de nummers maakt dat ik aan het eind van de cd toch minder geboeid ben dan in de eerste helft. Behalve in het rustigere Love Theme, daar zorgt de mooie stem van Onrust toch weer voor iets moois. Veelbelovend, dat zijn ze, en als ik ze live kan zien zal ik het zeker niet laten.