Early Adopters is een jonge band uit het zuiden van ons eigen land. Na de release van hun eerste EP ‘Colours’ is het hard gegaan. Early Adopters was te vinden in de finale van ‘Pinkpop bandrally’, te horen op 3FM en speelde al eerder in Paradiso.

 Op de EP zijn drie nummers te vinden. Als eerste komt de zuivere stem van de zanger ten gehore onder begeleiding van een simpele gitaarpartij. Het nummer ‘Happy Ever Afterlife’ geeft het album een frisse, heldere start. De teksten zijn niet ingewikkeld en de muziek bestaat uit simpele strofes. Het enthousiasme van de band is duidelijk terug te horen. Het nummer ‘Paralysed’ doet niet onder voor het eerste nummer. De heldere nummers maken dat er een zekere rust over de muziek heengaat, welke de jonge band een volwassen sound geeft.

De titel van het album  en tevens derde nummer  van de EP ‘Stereotype This’daagt ons uit om een ‘hokje’ te vinden voor de muziek die Early Adopters produceert. Rust, kalmte en een helder enthousiasme laten zich wellicht moeilijk in een hokje duwen. Ergens hoor ik een britpop-achtige sound, maar dan met meer potentie.

Echter toch een puntje van kritiek. Early Adopters laat een frisse sound horen, maar is nog niet uniek in zijn soort. Op zoek naar een echte eigen sound; hopelijk laat het volgende album ons iets nieuws horen.

  1. Happy Ever Afterlife
  2. Paralysed
  3. Stereotype This