[singlepic id=9603 w=320 h=240 float=left]Naast het feit dat vanavond de David Bowie tribute-band Echo Bowie on-stage staat, is er meteen het verjaardagsfeestje van Wendy en Eline aan de gang. Aangezien dat er voor beide aangelegenheden bezoekers aanwezig zijn, is het resultaat een gezellig drukke kroeg.

Als de band begint, is de verassing zeker groot: het geluid, en met name de stem van zanger Hans is maar heel weinig van het origineel verwijderd. In een ongeveer drie kwartier durende set krijgen we de bekende nummers te horen, maar ook minder bekende: de band maakt gelukkig niet alleen gebruik van de grootste hits.

Na een korte pauze volgt de tweede set, en hoewel de eerste kwalitatief al op een erg hoog nivo stond, lijken de nummers nog vanzelfsprekender, nog strakker maar tegelijkertijd ook meer relaxed vertolkt te worden. Nadat de set afgerond is en het publiek met veel enthousiasme waardering toont, is er voor de band geen ontkomen aan om nog een toegift te geven.

Achteraf kan ik terugkijken op een verassend optreden van een band die muziek maakt van iemand waar ik zelf niet zo heel veel werk van ken / bezit, maar wel waardering voor op kan brengen. Tevens een perfecte band voor het verjaardagsfeeste: i.p.v. flinke stevige muziek, wat toch wel een flink deel van de programmering uitmaakt, nu een band die een flinke diversiteit aan bezoekers aanspreekt.

Een geslaagd optreden, en een geslaagd verjaardagsfeestje. Wendy & Eline: van harte gefeliciteerd!

[nggallery id=774]