Vorige week zondag stond Nina Kinert op de planken in de beneden zaal van de Lux.  En ik heb eigenlijk maar een paar woorden nodig om dit optreden samen te vatten. Wat een ongelooflijke mooiestem!! Kippenvel.

Twee keer werd me tijdens dit optreden gevraagd: “Waar ken jij Nina Kinert van” En nee dat is niet van de auto reclama als zo vaak gezegd word. Nee ik ken haar van het liedje “Beast” wat regelmatig op 3fm gedraaid werd. En het live optreden in de vroege morgen tijdens een radiouitzending van Giel. Dat optreden vond ik zo mooi dat ik al snel haar album Pets and Friends heb aangeschaft en eindeloos heb geluisterd.

Het was een bijzonder optreden. Ze werd begeleid door 4 bandleden. Waaronder 1 met een cello. Samen met haar prachtige heldere stem gaf dit een erg mooi geluid. Het publiek reageerd erg enthousiast. Vooral als ze nummers speelt van het oude album Pets and Friends. Zoals o.a.: “Beast”, “Combat Lover”, “I shot my man”, “Love Affair” en “Pets and Friend”. Van haar nieuwe album ” Red Leader Dream” kwamen o.a.: “Play the world” en “Moonwalker” voorbij. Dit album is pas afgelopen maand uitgekomen dus nog niet zo bekend onder het publiek. Maar er wordt zeker niet minder enthousiast op gereageerd. Ze krijgt het publiek muisstil tijdens haar liedjes. Niet zo gek want ze is zowel prachtig om naar te luisteren als naar te kijken. Een engel op het podium!!

http://www.myspace.com/ninakinert

http://www.ninakinert.com/

[nggallery id=598]