Op 3 oktober worden in Rotterdam weer de jaarlijkse Edison Popprijzen uitgereikt. Overdag zal voor de eerste maal een uniek programma plaatsvinden met workshops op zes Rotterdamse locaties; de Edison Pop Sessions. Suburban Records zal hierbij aan de slag gaan onder het Hilton Hotel om samen met talentvolle muzikanten en grafische ontwerpers aan een rocknummer te werken. De resulterende productie wordt niet alleen volledig bedacht en uitgewerkt tijdens deze sessie, maar zal bovendien vergezeld gaan van een bijbehorende hoesafbeelding en aanvullend beeldmateriaal.

De ‘docenten’ die de talenten hierbij ondersteunen zijn Wout Kemkens (gitarist en zanger van Shaking Godspeed, voormalig Bloody Honkies), Maarten Rischen (drummer Shaking Godspeed, bassist en toetsenist Lawn), Ries Doms (eigenaar en oprichter Quadrofoon records, drummer Hoogwater en voormalig drummer The Spades) en Boudewijn Bonebakker (gitarist en oprichter Gingerpig, voormalig Gorefest).

Aan het einde van de dag zullen de nummers aan een demopanel worden voortgedragen waarna de winnaar het nummer op mag nemen in de studio van Peter Pan Speedrock onder leiding van zanger Piet van Elderen. Suburban zal dit nummer vervolgens uitbrengen als (digitale) single. Meer info op de websites van de Popunie en Veronica TV. De sessies zijn open voor publiek en media.