Afgelopen zondag 31 januari stond Enter Shikari als headliner on stage in de grote zaal van de Effenaar te Eindhoven. Voordat ze echter het podium zouden betreden, was het de taak van twee support acts om de zaal vast voor te verwarmen.

Als eerste was het Utrechtste Haribo Macht Kinder Froh aan de beurt. Met hun electro/partycore en energieke live performance wisten ze binnen no time een flinke moshpit te creëeren. Tevens sprong zanger Nick regelmatig vanaf het podium de pit in om het publiek een gedeelte van zijn zang over te laten nemen, wat door het publiek enthousiast gewaardeerd werd. Helaas had ondergetekende af en toe het gevoel dat door het energieke op het podium de strakheid van de performance wat te wensen over liet, maar onder de streep mocht dit de pret niet drukken: de sfeer voor de avond was gezet.

Na Haribo Macht Kinder Froh was het de beurt aan Twin Atlantic. Deze formatie uit Glasgow zette een zeer strakke show neer, maar op de een of andere manier sloeg de vonk niet zo sterk over op het publiek. De pit bleef klein en relatief rustig, en al na een klein half uurtje liep de band, zonder enige aankondiging dat er reeds het laatste nummer gespeeld zou worden, backstage om geruisloos te verdwijnen.

Na preparatie van de stage was het tijd voor de headliner: Enter Shikari. Een muur van geluid en retestrak gespeelde nummers daalden in de volle grote zaal van de Effenaar op het publiek neer. Stagediven, crowdsurfen, een stevige pit, alle ingredienten voor een optreden wat de zaal volledig in z’n greep hield waren aanwezig. het moge duidelijk zijn dat de band, ondanks dat dit mijn eerste live kennismaking met hun was, behoorlijk wat indruk op mij achtergelaten heeft. Kortom: een top optreden!

[nggallery id=258]

[nggallery id=259]

[nggallery id=260]