[singlepic id=10389 w=320 h=240 float=left]Er is een tijd geweest vroeger, dat mijn muziekcollectie alleen maar uit LP’s in het trash / speed en vergelijkbare metal genre bestond. Hoewel in die periode de uit Zweden afkomstige band Entombed van naam bij mij niet onbekend was, moet ik toegeven dat ik er  geen album van in mijn collectie had, ja zelfs geen opname van een album op een cassettebandje!

Als ik vanavond vrij onverwacht de mogelijkheid aangeboden krijg om een bezoekje aan het concert te mogen brengen, kan ik dit aanbod natuurlijk ook niet weerstaan. En hoewel ik binnen aanbeland een muzikale reis terug in de tijd naar mijn jeugd maak, kan ik dus weinig zinnigs zeggen over de setlist, en of ze hun klassiekers juist wel of niet gespeeld hebben.

[singlepic id=10391 w=320 h=240 float=right]Wat ik wel kan zeggen is dat er voor een aangenaam volle zaal een band staat die er vol energie tegenaan gaat, en zonder geouwehoer tussendoor het ene nummer in het andere over laat lopen. Dat deze energie op de zaal overslaat blijkt uit de pit die zich vooraan vormt, en die in verhouding tot het aantal aanwezigen bij vlagen eigenlijk best wel drukbevolkt mag noemen. Bier vloeit rijkelijk, pitgangers worden onderuit gebutst, door een flink aantal helpende handen meteen weer overeind gezet, en al headbangend wordt verdergegaan. Met andere woorden: niks nieuws, gewoon die heerlijk relaxte sfeer die bij een band als dit hoort.

En met een zeer tevreden gevoel stapt deze “ex-headbanger” weer naar buiten en zet weer een streepje extra achter de lijst met “geslaagde concerten”…

[nggallery id=848]