Even een paar video’s voor het weekend

Enige tijd geleden kwam het onverwachte bericht dat Simone Simons (Epica) haar solo-album uit gaat brengen via Nuclear Blast Records. Een album waaraan Arjen Anthony Lucassen heeft meegewerkt. Het duurt nog tot 23 augustus voordat Vermillion uitkomt, maar de tweede single is nu online gezet.

Ouwe jongens krentenbrood. Dat wordt over het algemeen in goede zin gebezigd. Zo ook bij de heren van Deep Purple die met Pictures Of You het vervolg geven op Portable Door dat 30 april uitkwam. De single is afkomstig van het album =1

Het Duitse Axxis draait al wat decennia mee. Met vooral veel succes in het thuisland. Van het nieuwe album Coming Home is het titelnummer uitgebracht als single.

“Our title song “COMING HOME” is dedicated to the many soldiers who perished on their way home to their families after the wars ended. Sadly, the news of the war’s end and peace did not reach all fronts in time.”

Het album is vanaf 12 juli beschikbaar. Hoe de toekomst van Axxis er verder uit gaat zien, is vooralsnog onzeker omdat mede-oprichter Harry Oellers heeft aangegeven de band te verlaten op 31 december.

De nieuwe single van Noord is reeds vanaf 25 mei beschikbaar, maar mag wel wat extra aandacht krijgen. Het is het nieuwe werk sinds het album Cryptosis dat begin dit jaar uitkwam.

Het Zweedse thrown is al vaker langs gekomen bij Rockportaal. En dat is niet verwonderlijk, want deze band maakt uiterst aanstekelijke metal en dat spreekt aan. Het debuutalbum Excessive Guilt laat nog even op zich wachten, want dat komt 30 augustus pas uit. Maar geniet nu maar van de nieuwe single Look At Me.

Related posts

Video’s van Caliban, The Five Hundred, Entering Polaris, Vestige, Noveria, Mother Of Millions en Alleviate

Video’s van Elyne, Crooked Revival, Paralandra en Mister Misery

Genus Ordinis Deï brengt Three Kings uit