[singlepic id=12926 w=320 h=240 float=left]Van Petting Zoo Propaganda komt er een mail bij Rockportaal.nl binnen of er binnen ons team interesse is om exposure te geven aan een avondje stevige muziek in 013 te Tilburg: niemand minder dan Drown The Moth, Cliteater, Cephalic Carnage en Exhumed vormen de line up van deze avond waarvan de laatste twee bands respectievelijk hydrogrind en deathgrind ten gehore brengen.

Een korte zoektocht op wat muziek bevestigt voor mij dat ik van zowel het genre als de bands nog nooit wat gehoord heb, maar mijn nieuwsgierigheid naar onbekende stijlen en groepen wint het toch: ik besluit om de vrijdagavond aan een stukje muzikale verkenning te spenderen.

[singlepic id=12929 w=320 h=240 float=right]Om dan ook maar meteen het volgende eerlijk op te biechten: ik ga wegens gebrek aan kennis me niet wagen aan een analyse van de optredens en al helemaal niet aan een oordeel of conclusie. Wat ik wel kan beamen is dat ik vier bands zie, die met schier eindeloze energie een poging doen om een redelijk volle kleine zaal van de 013 te vermaken. Ik zeg redelijk vol, omdat er zo ongeveer in het zelfde genre op dit moment vlakbij een concurrerend festival aan de gang is: Bloodshed Fest in Dynamo te Eindhoven.

Dat het niet overvol is, mag de pret niet drukken, al moet gezegd worden dat er op mij toch een stukje contrast in de avond over lijkt te komen: de openers Drown the Moth en Cliteater geven een performance ofdat hun leven er vanaf lijkt te hangen, maar toch is de reactie vanuit de zaal een beetje ingetogen. Dit verandert als Exhumed en Cephalic Carnage het podium betreden: als headliners komen de performances een stuk vanzelfsprekender en met meer authoriteit over, en ze weten dan ook een pit in de zaal te scheppen, wat tot dan toe nog niet voorgekomen is. Zonder hierbij afbreuk te doen aan de beide openers van de avond, laat ik dat wel even duidelijk stellen. Aan de andere kant: je bent ook niet voor niks headliner…

Als ik een paar uur en vier optredens verder naar huis ga, kan ik voor mijzelf in ieder geval terugkijken op een geslaagde horizonsverbreding…

Met dank aan Frank van Liempd (Petting Zoo Propaganda) voor het mogelijk maken van deze avond.

[nggallery id=1066]

[nggallery id=1067]

[nggallery id=1068]

[nggallery id=1069]