F.K.Ü. bestaat al sinds 1987 en heeft met gevoel voor humor en hun interesse in 80’s trash en horror films, een aantal platen gemaakt die niet onder doen voor de grote trashgiganten. Het enige ‘probleem’ is dat deze band van onderbroekenlol houdt en dat mag niet in trashgigantenland. Gelukkig zijn er nog mensen die daar wel van houden (lees: mensen met een gevoel voor humor) en daarom komt F.K.Ü binnenkort met nieuwe plaat 1981. De single Nightmares in a Damaged Brain is nu te beluisteren via Youtube en Spotify.

Nostalgie is het toverwoord van de afgelopen tijd en de Zweden van F.K.Ü weten dat. Namen als Exodus, Anthrax en Testament doemen op bij eerste single Nightmares in a Damaged Brain. Supersnelle horror trash met een nostalgisch horrorrandje. De band klinkt niet zo zwaar meer als hun geweldig hilarische meesterwerk Metal Moshing Mad (lachbuien om songtitels als You Stink, Bus Bitch Die Pt. 2). Ze klinken nu meer old school trash.

F.K.Ü. doet hun best om supersnel en agressief te klinken op Nightmares in a Damaged Brain, stiekem hoop ik dat ze de humor niet vergeten op het komende album.

Nieuwe plaat 1981 komt uit op 3 november.