Vanavond moeten we het met twee bandjes doen bij Popei in Eindhoven. Dat is leuk, want dat betekent dat de sets net even wat langer mogen zijn dan normaal het geval is bij dit poppodium. Een volwaardig concert zeg maar.

[singlepic id=14730 w=320 h=240 float=left]De aftrap wordt gegeven door de Barefoot Trilbies. Een 3 man en 1 vrouw sterke formatie uit Boxtel. Dat het optreden dus in de buurt van thuis is blijkt wel uit het flinke aantal bezoekers  dat op de band is afgekomen. Een trilby is een hoedje. Zo een die met enige regelmaat op het hoofd van de hippere en jongere medemens te vinden is. Toch een leuke wetenswaardigheid weer. De band zet een prima overtuigende set neer waarbij de muzikaliteit van alle leden in een goede mix naar voren komt. Zelf beschrijven ze de muziek als jaren 60 en 70 rock. Hoewel dat inderdaad wel terug is te vinden als je goed zoekt, zou ik het denk ik toch eerder als frisse pop-rock met een vleugje blues-rock willen bestempelen. Na een stevig begin waarbij vooral het fraaie gitaarwerk van Tjebbe Zeeman opvalt, komt er een serie kleine liedjes en ballads. De zang van Joia Ruth komt hierin mooi naar voren al is het zo nu en dan op het kantje van haar kunnen.  Net als het in mijn ogen en oren wat saai begint te worden, gaat de gashendel weer open en krijgen we een stevige pot rock op ons afgevuurd. Een leuk afwisselend en goed optreden.

[singlepic id=14753 w=320 h=240 float=right]De hoofdact van vanavond is Fahrenheit Twins. Deze uit Eindhoven afkomstige band maakt wat je met recht alternatieve rock mag noemen. De goede zang, jankende gitaar, no-nonsense bas en fijne drumpartijen zorgen voor een zeer overtuigend optreden.  Op 3FM heeft de band aangegeven niet bijster geïnspireerd te zijn door bekende namen.  De mimiek en uitstraling van zanger Sander Blom echter maken dat ik bij vlagen het gevoel heb bij een optreden van Editors beland te zijn. Helaas bedient Sander zich niet vaak van de diepe bariton die zijn stem wel degelijk rijk is, dan was de vergelijking en het feestje helemaal compleet.  Bij een tweetal nummers wordt Joia nog even terug op het podium geroepen, die extra stem is inderdaad een mooie toevoeging ook al omdat er tijdens het concert verder geen backing vocals te bekennen zijn. Ondanks dat de zaal al vroeg leeg begint te lopen (de laatste trein naar Boxtel zal gesneuveld zijn in de winterdienstregeling) blijft de stemming prima en krijgt roadie Martijn nog twee toegiften ook op zijn verjaarspartijtje ook. Zoals ik wel vaker aangenaam verrast Popei verlaat, is dat vanavond ook weer het geval, een heerlijk concert.

[nggallery id=1224]

[nggallery id=1225]