Ook dit jaar staat Festival Impact wederom op het programma, namelijk op zondag 19 september van 13.00-23.00u. Na vier succesvolle eerdere edities viert Impact nu haar vijfjarig jubileum met twee extra podia verspreid over het gehele centrum van Helmond. Aangezien dit jaar in het teken staat van feest, heeft de organisatie besloten tot het toevoegen van een heus Feestpodium op het Havenplein. Daarnaast wil Stichting Impact graag haar aanbod aan kunst&cultuur uitbreiden, waardoor gekozen is voor een tweede cultuurpodium geheel gericht op de Urban Culture. Op dit Urban Podium wordt dit jaar de nadruk gelegd op demonstraties en workshops op het gebied van rapping & beatboxing, turntabelism, en uiteraard dans. Ultieme activiteit op dit podium zal de breakdance battle zijn, waarin jongeren gaan battlen om een fantastische prijs. Hierover later meer!

Main stage & Regionaal Podium

Uiteraard heeft Impact ook dit jaar, naast beide nieuwe podia, drie andere muziekstages en een cultuurpodium. Zo zal de Main Stage dit jaar te vinden zijn op de Markt. Op dit podium zullen nationaal bekende artiesten hun muziek ten gehore brengen aan het grote publiek. Zoals u van ons gewend bent, besteedt Impact op de Main Stage aandacht aan diverse muziekstromen, zoals hiphop, dubstep, rock en natuurlijk pop.

Natuurlijk besteedt Stichting Impact dit jaar ook weer aandacht aan regionaal jong talent. Deze jonge talenten krijgen zo de kans te spelen voor een groot publiek. Dit jaar staat het Regionale Podium in de Kerkstraat. Naast regionaal talent biedt dit podium tevens een groot aanbod van gearriveerde regionale artiesten, voornamelijk uit de rockscene.

Dance Area op het Kasteelplein!

Naast het hoofdpodium en het regionale podium heeft Impact uiteraard ook weer aandacht voor de dance liefhebbers. Dit jaar zal de Dance Area te vinden zijn op het Kasteelplein, voor het kasteel. Tussen beide poortwachtersgebouwen zal het Dance Podium opgebouwd worden, waarbij het kasteel op de achtergrond extra bij zal dragen aan een goede sfeer op deze area. Dit jaar zal de programmering weer in het teken staan van House en Dirty House.

Zoals u inmiddels wel gewend bent zijn er enkele regels verbonden aan de Dance Area. Zo is er een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar en wordt er bij de ingang gefouilleerd op eigen drank, wapens en drugs. Legitimatie is verplicht om toegang te krijgen tot de Dance Area.

Cultuur op Festival Impact

Uiteraard wordt er dit jaar wederom veel aandacht besteedt aan kunst & cultuur. Zo hebben we wederom een cultuurstraat met een willekeur aan straattheater, graffiti en allerlei andere activiteiten voor zowel jong als oud. Daarnaast hebben we dit jaar ook weer het Demo Podium, wat dit jaar gesitueerd is op de kop van de Markt (kruising Veestraat). Daar zullen diverse activiteiten te bewonderen zijn, waaronder diverse soorten dans en zang.