[singlepic id=5792 w=320 h=240 float=left]Dit jaar word al de 5e editie van Festival Lolli-POP gehouden bij café Lollipop in Oss. Het is een festival waar vaak bands uit of rondom Oss spelen. Ook moet je hierbij denken aan rock/hardrock bandjes.

Dit jaar zat in ieder geval een ding tegen en dat was het weer. Gelukkig geen echte stortbuien, maar erg lang droog bleef het meestal niet. Maar dat maakte het publiek niet erg veel uit. Als het ging regenen gingen de meesten gewoon onder de daarvoor bestemde tentjes staan en dat werkte ook goed.

[singlepic id=5780 w=320 h=240 float=right]Eerste bandje dat het festival moest aftrappen was Shirley Temple’s Pussy. Een coverband die liedjes speelt van Stone Temple Pilots, de rockband die sinds 2001 is gestopt. Soms met een megafoon brengen ze ons de hits van de Stone Temple Pilots ten gehore en dat doen ze met succes.

Tweede band die het podium betreed is Mezcalectric. Deze uit Eindhoven komende band bestaat uit ex-leden van bands zoals: The Spades en Moonstorm. De verwachting die ze daardoor maken ze helemaal waar. Mezcalectric, voorheen Gold Sputtered Membranes maken een mengeling van jaren 70 rock en southern rock.

Derde band is de Belgische band Ramano Nervosa. Deze band heb ik maar even gezien, want we gingen toen iets eten.

[singlepic id=5789 w=320 h=240 float=left]Vierde band van de avond was Vanderbuyst. Vanderbuyst is een band die flink op weg is om het grotere podia’s te betreden naast grotere bands. Ze spelen hardrock en een vleugje metal. Zoals vele recencenten voor mij al zeiden, dit is hardrock zoals die hoort te klinken. Ze beginnen met een drumsolo zodat de sfeer er al goed in zit en als je later de gitaarsolo’s hoort dan ben je helemaal om. Hiervan gaan we hopelijk vaker horen!

[singlepic id=5795 w=320 h=240 float=right]En dan de band waar veel mensen zijn gekomen. Astrosoniq, de Ossenaren die ook wel de Wizards of Oss worden genoemd. En toveren met muziek kunnen ze zeker. Deze band heb ik al 2x eerder in Oss gezien en elke keer verrassen ze me toch weer. Astrosoniq is een band die word aangegeven als stonerrock, maar ze vinden zelf dat rock n’roll beter bij ze past. Ik zeg, het is gewoon lekkere rock en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

Dus ook dit jaar weer een succesvolle dag voor café Lollipop in Oss en ik kom volgend jaar vast weer!

[nggallery id=463]

[nggallery id=462]

[nggallery id=461]

[nggallery id=460]

[nggallery id=459]