[singlepic id=5172 w=320 h=240 float=left]Dit weekend was de 23e editie van Festival Mundial. Onder veel mensen van jullie een bekende naam, maar voor vele ook een onbekende naam. Wat erg jammer is, want het is een gerespecteerd festival in het festivalwereldje. Festival Mundial staat bekend om een wereldse sfeer, muziek en theater en het ontdekken van andere culturen. Ieder jaar komen er weer erg goede bands, zoals dit jaar Flogging Molly, Che Sudaka en N.E.R.D op zaterdag.

Aangekomen op het festivalterrein regent het een beetje, gelukkig zijn we hierop voorbereid en hebben we een paraplu meegenomen. Maar al gauw breekt het zonnetje door en hebben we de rest van de dag heel veel geluk, want het blijft bij een paar druppeltjes.

Het eerste wat we zien is Jovens de Periferia. Een dansgroep uit Brazilië. Op het begin is het nog wat rustig voor het podium, maar al gauw komen er grote groepen op het geluid van de stevige dansbeats af.

[singlepic id=5185 w=320 h=240 float=right]Halverwege de show moeten we helaas gaan, want Caro Emerald begint zo op het andere podium. Veel mensen kennen haar al en dat kun je zien. De halve tent staat al vol als wij aankomen en nadat ze begint met zingen word het alleen maar drukker. Ze geeft een goede show en is dus een goed begin voor het festival qua muziek.

Na de show gaan we het festivalterrein een beetje ontdekken. Er is in ieder geval genoeg te zien als je even geen zin hebt in muziek of dans. Nadat we wat hebben gegeten gaan we naar het Millennium podium waar de Australische groep Blue King Brown dan net aan het spelen is. Jammer dat er nog niet erg veel mensen zijn, maar Blue King Brown speelt er lekker op los.

 Terwijl Blue King Brown nog aan het spelen is gaan wij alweer naar Podium 2015. Daar komt Tres Coronas spelen. Tres Coronas is een band uit Colombia. Helaas hebben ze in de file gestaan en beginnen ze wat later dan gepland. Ook bij dit optreden is het niet heel erg druk. Wel spelen ze erg lekkere Colombiaanse rap met wat salsa invloeden.

Na dit optreden haasten wij ons naar de Millennium Stage waar Che Sudaka gaat optreden. Ik zelf had al van ze gehoord, maar nog nooit live gezien. Che Sudaka speelt een mix van ska, reggae, punk enz. en ze krijgen veel mensen aan het dansen. Op het laatst verlaat de zanger zelfs het podium in zijn ondergoed.

Maar terwijl Che Sudaka nog bezig is snel ik me weer naar het ‘Because I’m a Girl’ podium waar Intwine gaat spelen. De opzich best bekende Nederlandse band staat nog wat te soundchecken. Terwijl er steeds meer mensen naar het podium afsnellen begint Intwine te spelen. Eerste paar nummers zijn de wat rustige van hun repetoir, maar wel erg mooi.

[singlepic id=5199 w=320 h=240 float=left]Na een halfuurtje gaan we weer richting het Millennium podium want dan komt voor vele toch de hoofdact: Flogging Molly! Deze band speelt Ierse Folk en dat word ook duidelijk als ze met hun Guinness blikjes het podium opkomen. Feesten doet het publiek al als de eerste noot word gespeeld en het bier vliegt dan ook rijkelijk in het rond. Bekende nummers als ‘Drunken Lullabies’ en ‘Seven Deadly Sins’ worden luidkeels meegezongen.

Na dit optreden gaan we eten en ik heb nog nooit zoveel keuze gehad als vandaag. Van Indonesisch tot friet, je kunt het allemaal krijgen.

Dan is het alweer tijd voor het laatste optreden van die avond. N.E.R.D. Niet heel het optreden gebleven, maar wat een drukte! En veel hits werden bij deze groep ook weer meegezongen. Dus voor veel mensen een erg goede afsluiter van deze zaterdagavond.

[nggallery id=407]

[nggallery id=406]

[nggallery id=405]

[nggallery id=404]

[nggallery id=403]

[nggallery id=402]