[singlepic id=5203 w=320 h=240 float=left]Hopend op wat beter weer dan gister staan we om half 2 weer op het festivalterrein. Een goed teken is dat het meteen al drukker is dan gisteren, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met dat Nederland vandaag niet hoeft te voetballen.

Om half 2 speelt als een van de eersten Depedro. Depedro is een band uit Spanje. Het Spaanse element vind je vooral terug in het gitarenspel. Terwijl er toch een paar mensen zijn die ze al kennen is het publiek maar gering. Erg jammer, want spelen kunnen ze wel.

Ondertussen speelt Suarez op het ‘New Vibes Stage’. Suarez is een band uit België, maar alleen de zanger komt uit België zelf. Ze spelen Franse liedjes, maar ook een mix van Britse pop en invloeden uit Spanje en Madagaskar. In tegenstelling met Depedro is het hier wel erg druk qua publiek en vooral omdat dit het kleinste podium is. Gelukkig schijnt onder deze band de zon wel en dit maakt het publiek en de band in een goed humeur. Op het laatste zingt iedereen mee met ‘On Attend’ en zit de sfeer er erg goed in.

[singlepic id=5209 w=320 h=240 float=right]Direct nadat Suarez stopt begint de Amerikaanse band Ozomatli op het Millennium podium. Onder de indruk ben je eigenlijk meteen als je hoort dat deze band al 3 Grammy’s heeft. En je merkt al snel waarom. Erg opzwepende muziek, waarvoor je meteen blij van word. Op het eind van hun optreden eindigt de hele band in het publiek. Zelfs het drumstel word meegenomen voor een klein privé-optreden voor de mensen die het geluk hadden om voorin te staan. Als je zo een optreden kunt eindigen, dan moet je wel lef hebben.

Ook direct hierna begint de Belgische band Merdan Taplak Orkestar. Met een dj, 4 blazers en een accordeonist word het wel erg druk op het New Vibes Stage. Met een balkansound beginnen ze en eindigen ze. Het allerbeste optreden hoor je als ze zijn gestopt en het ongeloof dat ze niet op het hoofdpodium mochten spelen. En daar ben ik het mee eens!

[singlepic id=5210 w=320 h=240 float=left]Na deze band begint een voor mij en veel andere mensen erg bekende band. Babylon Circus uit Frankrijk die de laatste jaren al vaker naar Nederland zijn afgereisd. Zodra ze beginnen word duidelijk waarom zij wel op het hoofdpodium mochten spelen. Met een daverend applaus worden ze ontvangen. Ze spelen veel nummers die sommige zelfs mee kunnen zingen en zwepen de mensen helemaal op. Zelfs zanger David word er een paar minuten stil van als ze na een liedje een erg lang en verdiend applaus krijgen.

Na dit optreden nog wat rondgelopen over het festivalterrein en toen was het voor ons alweer tijd om aan onze terugreis te beginnen. Erg jammer dat we zo vroeg weer naar huis moeten, maar we hebben ons zeker vermaakt dit weekend. Een festival om zeker aan te raden als je gewoon van muziek houd. Je komt bijna alle muziekstijlen wel een keer tegen en anders is er nog veel meer te zien. Op naar 2011 op de volgende datum: 17,18 en 19 juni!

[nggallery id=410]

[nggallery id=409]

[nggallery id=408]