Op een druilerige, gure en grijze zaterdagmiddag tuigen we weer naar het kleurrijke festivalterrein. De lange hobbelige weg erheen heeft al wat te lijden gehad van de flinke pakken regen en menig bezoeker heeft zijn regenlaarzen erbij gehaald. Geen overbodige luxe op deze natte zaterdag.

Chef’ Special is de opener op het Jupiler Stage en ondanks het vroege tijdstip is het al aardig druk. Chef’ Special heeft dit jaar veel festivals bezocht met hun relaxte reggea en funk/rock geluiden en heeft menig festivalbezoeker weten te betoveren. Geen wonder dus ook dat het al druk is. Overigens waren ze vorig jaar ook al op Festyland te vinden. Zanger Joshua zweept het publiek steeds meer op en neemt niet snel genoegen met een paar handen in de lucht. Hij wil ze allemaal zien.  De sfeer zit er al snel goed in en helemaal als bekende hits  als ‘Birds’ en ‘Scribblin’ ten gehore worden gebracht. Buiten regent het en is het koud, maar binnen begeven we ons in tropische sferen.

[singlepic id=19297 w=320 h=240 float=right]Tegelijkertijd met Chef’ Special staan The 101’s op het Rock-in-Stock podium. Vandaag mogen zij op dit podium openen en dat zorgt op het begin van het optreden voor een lege tent, maar The 101’s zorgen ervoor dat nieuwsgierige mensen van buitenaf toch even naar het jonge bandje komen kijken. The 101’s zijn een lekkere start op deze zaterdagmiddag.

Even later begeven we ons door de regen naar het Rock-in-Stock-podium voor de jongens van Navarone.  Inmiddels gaan ze al een paar jaar mee en hebben ze een lange muzikale weg afgelegd om te komen bij de vorm en muzikaliteit die ze vandaag ten gehore brengen. Al bij het eerste nummer is de kwaliteit van deze band niet meer te ontkennen; muzikaal talent heeft zich verzameld.  Zanger Merijn laat een enorm bereik horen en wordt begeleid door scheurende gitaarsolo’s. Zelfs 3FM Dj Eric Corton heeft deze jongens onder zijn hoede genomen en dat beloofd dat ze alleen maar groter zullen worden. Volgend jaar als afsluiter?

[singlepic id=19313 w=320 h=240 float=left]Snel naar de Eetertaintent waar het feest losbarst bij The Hot Studs, waar alle bekende meezingers en dansbare nummers van de jaren vijftig en zestig voorbij komen en terwijl het publiek aanstroomt , is het enthousiasme  en de humor van de band aanstekelijk. Het lukt geen mens om stil te blijven staan en even wanen we ons terug in de tijd van de rock and roll-highschool.

Op het Jupiler stage is het de beurt aan The Backcorner Boogie Band. Een verzameling van Nederlandse artiesten die bekende en onbekende nummers ten gehore brengen. Muzikaal gezien ligt de kwaliteit hoog, daar is niets van te zeggen maar toch lijkt het publiek niet geboeid. Terwijl de zanger er een feest van probeert te maken, loopt de tent aardig leeg en dan blijkt de mainstage wel een erg grote tent te zijn. Jammer.  Wellicht zijn de nummers te onbekend en mist er een hit of een publiekstrekker in de 12-koppige band.

[singlepic id=19323 w=320 h=240 float=right]De tent vult gelukkig aardig snel als The Asteriods Galaxy Tour begint te spelen en al snel is het druk. Dat kan ook niet anders want The Asteriods Galaxy Tour is toch wel een van de grote namen van dit jaar. Ze bestormen hitlijsten en festivals met nummers als ‘Golden Age’, ‘Heart Atack’ en ‘The  sun ain’t shining no more’. De mooie, ietwat excentrieke zangeres weet het publiek te bespelen en het optreden is een groot succes te noemen.

Ondertussen stroomt de Eetertaintent ook over van bezoekers als Mooi Wark er zijn nummers speelt. Er wordt gedanst, geschreeuwd, gedronken en menig tafel moet eraan geloven. Mooi wark weet er een feestje van te maken tot aan het frituurvet. Een feestelijk hoogtepunt voor vele bezoekers.

Na Mooi Wark gaan we alweer naar de Rock-in-Stock tent waar Dearworld gaat beginnen. Dearworld speelde vorig jaar ook al op Festyland, maar was totaal verkeerd geprogrammeerd op de zondagmiddag. Gelukkig staan ze dit jaar weer op Festyland en dan wel op de zaterdagavond. De tent staat al flink vol met kritische muziekliefhebbers als Dearworld het podium op komt. Na 10 minuten is het al duidelijk dat Dearworld zeker een band is om te onthouden. Alle mensen in de tent staan te genieten van de elektro-rockachtige muziek die ervoor zorgt dat je niet stil kunt staan.

[singlepic id=19342 w=320 h=240 float=left]De afsluiter van de avond is BZB die vanavond hun huidige show zullen spelen. De tent staat al snel vol en al gauw zingen de mensen met de band mee met nummers als ‘Ik leer het Nooit’ en ‘Sta op’. Wederom bewijst BZB dat ze een ultieme feestband zijn als de biertjes door de tent vliegen. BZB zorgt voor een mooie afsluiting op een mooie festivalzaterdag.

 

[nggallery id=1625]

[nggallery id=1626]

[nggallery id=1627]

[nggallery id=1628]

[nggallery id=1629]

[nggallery id=1630]

[nggallery id=1631]

[nggallery id=1632]

[nggallery id=1633]

[nggallery id=1634]