En dan is toch heel snel de laatste dag van Festyland 2012 aangebroken. De zondag van Festyland staat bekend om de familiedag en vandaar dat het festivalterrein weer eens is omgebouwd tot klein speelparadijs voor de kleintjes onder ons. Maar natuurlijk is er deze dag ook weer veel te doen voor muziekliefhebbers.

Het eerste bandje waar we vandaag gaan kijken is Birth of Joy. Birth of Joy schud de festivalgangers wakker op een fijne manier en zorgt ervoor dat het publiek er weer een paar uurtjes tegenkunnen.

Na Birth of Joy lopen we naar The Kik die op het Jupiler Stage staat. The Kik kennen we vooral van de hit ‘Simone’ en krijgt de tent niet los. Alleen tijdens ‘Simone’ lijken de festivalgangers wakker en zingen er een paar enthousiastelingen mee.

[singlepic id=19360 w=320 h=240 float=right]Terwijl The Kik nog staat te spelen lopen wij al richting Spektakulair waar het WK Apenkooi al bijna begint. Het WK Apenkooi wordt dit jaar voor het eerst gehouden op Festyland en daarvoor is ook flink wat reclame gemaakt. In de eerste ronde zien we hoe de junioren het er vanaf brengen tegen de BZB mannen die de tikkers zijn. Daarna kunnen we nog genieten van de mannen, de vrouwen en uiteindelijk de lang verwachte finale. WK Apenkooi is een spektakel dat goed past bij Festyland. Het is apart en een beetje wild, maar vooral heel erg vermakelijk.

Nadat we Spektakulair weer verlaten hebben zijn we weer toe aan een beetje muziek. Zo komen we terecht bij The Jacks. The Jacks bestaan sinds 2007 en hebben sindsdien aan de weg getimmerd. Zo waren ze dit jaar te zien bij de Wereld draait Door en spelen ze dit jaar bij de Popronde door heel Nederland. Vandaag mogen ze het Rock-in-Stock podium sluiten en dat doen ze goed. Ze zorgen ervoor dat de sfeer in de tent top blijft tot het einde en dat wordt gewaardeerd door het publiek.

[singlepic id=19368 w=320 h=240 float=left]Dan is het jammer genoeg alweer tijd voor de afsluiter van deze avond. En wederom is dat BZB. Bij deze show worden ze bijgestaan door muzikale vrienden en het is altijd weer een verrassing wie dat precies zijn. Zo komen onder andere Eefke Boelhouwers, Black-Bone, Pater Moeskroen, Heavy Hoempa & Def P het podium op om enkele nummers met BZB te spelen. Deze vrienden zorgen ervoor dat elk nummer weer anders klinkt als normaal waardoor het erg leuk is om naar te luisteren. De energie van BZB & Friends zorgen voor een gezellige afsluiter van een goed weekend. Nu maar weer uitkijken naar volgend jaar!

[nggallery id=1635]

[nggallery id=1636]

[nggallery id=1637]