[singlepic id=6604 w=320 h=240 float=right]De camping op Festyland ontwaakt. De barre weeromstandigheden hebben de diehards niet kunnen weren en ook op zaterdag 16 oktober lonkt een mooie dag voor de bezoekers van Festyland te Volkel. Er staan veel optredens op het programma en naast deze shows ligt het terrein en de aankleding er weer prima bij. Welkom op de zaterdag van Festyland 2010.

Het festivalterrein van Festyland doet erg denken aan de indeling zoals men kent van Paaspop. De opzet is wat kleiner en compacter, maar hierdoor oogt het geheel ook wat gezelliger. Op allerlei plaatsen is er de mogelijkheid om iets te consumeren. In de Eettertainmenttent bijvoorbeeld. Om de dag lekker te beginnen is er in deze tent koffie verkrijgbaar, maar ook voor mensen met een vette trek kunnen hier hun gang gaan. Er is genoeg aanbod, van Frikadellen tot Chinees, van Gyros tot Beenham, en van kroketten tot broodjes tonijn. Ook voor de innerlijke mens is er genoeg te vinden op Festyland. Deze tent heeft ook een podium waar vele acts voorbijkomen. Aan het begin van de middag is aan de heren van Echte Mannen Rock om alvast iedereen op te warmen.

Op het hoofdpodium mag Memphis Maniacs het spits afbijten. Deze act is weergaloos. Memphis Maniacs is een coverband, maar het collectief heeft zich aangeleerd om nummers te mashuppen op het podium. Zo verandert “Satisfaction” van The Rolling Stones ineens in “Satisfaction” van Benny Bennassi. Men schroomt zich niet om van hardrock naar house en andersom te gaan en dit zonder kwaliteitsverlies. Als AC/DC en Metallica dan ook in een rap tempo voorbijkomen is de toon van de zaterdag weer gezet. Het wordt genieten! Ook in de Chille met Nille-tent is het bijtijds al feest. Een heuse seventiesparty is aan de gang en vele foute dancemoves komen voorbij. Voor iedereen die het even te veel vindt kan plaats nemen op een aantal grote loungebankstellen. Zo is er keuze genoeg en vele stijlen zijn aanwezig op Festyland. Voor de danceliefhebbers is er het Dance Palace en de Spektakulair waar veel housebeats de tent doorblazen.

Festyland heeft op zaterdag op het hoofdpodium ook weer niet de minste acts staan. Go Back to the Zoo is een goede zet en de hits “Hey DJ”, “Fuck You” en natuurlijk hun grootste hit “Electric” wordt luidkeels meegezongen. De mannen van Go Back to the Zoo hebben een behoorlijk goed jaar doorgemaakt en hun naam is redelijk gevestigd. Zo blijkt de nieuwe aanwas in de rockscene ook op Festyland van harte welkom. Dit geldt ook voor de jonge helden uit Limburg. De jaren zeventig herleven met dank aan DeWolff die met hun typische geluid op het Hammondorgel hun nummers aan de menigte te laten horen. Ook zij hebben de laatste tijd veel optredens verzorgd door het gehele land en sound blijft ook in Volkel overeind.

[singlepic id=6609 w=320 h=240 float=left]Ook vandaag is er weer voldoende om mee te zingen. Op het Pul-Fiction-podium staan de Def Americans. Deze act schotelt de bezoekers het leven voor van zanger en legende Johnny Cash. Netjes en pak beheerst de Eindhovense Johnny de vele talanten van zijn voorbeeld en laat hij iedereen meezingen op “Ring of Fire” en “Folsom Prison Blues”. Er is weinig op deze act aan te merken en het publiek smult rijkelijk. Het Pul-Fiction-podium heeft vandaag ook de Bazzookas in huis. Deze formatie bestaande uit Bazz van VanKatoen en band Palooka’s maken er een schitterend ska/reggaefeest van. Oude nummers van VanKatoen worden letterlijk nieuw leven ingeblazen. Een zeer muzikale act en de energie van Bazz zorgt dat de tent op zijn kop staat. Het publiek wordt vermaakt en mag zelfs met velen op het podium.

Op het hoofdpodium is het wat later ook weer erg genieten. Naast de Limburgers van DeWolff is ook Rowwen Hèze uitgenodigd voor een optreden. Op deze act is simpelweg niets meer aan te merken. De mannen hebben zoveel jaar ervaring en dat merk je aan alles. Aan hun opbouw van de show, aan de manier hoe het publiek wordt opgezweept en ook de verrassende setlist. Vandaag lijkt het album “Zondag in ’t Zuiden” in het zonnetje gezet te worden, want veel nummers van de setlist komen van dit album. Natuurlijk vliegt er wat bier door de lucht en ontbreken “Limburg” en Bestel Mar” niet. Zo’n nummers zijn natuurlijk ook goed voor de horeca, die ook in elke tent goede zaken doet. Wie ook goede zaken doet is het vernieuwde Di-Rect. Zanger Marcel en de rest van de band laat iedereen hun nieuwe sound horen en alles wordt wat experimenteler en psychedelischer. Men klinkt minder commercieel, maar de grote hits van vooral het laatste album is toch bekend en wordt luidkeels meegezongen. Als dan ook de oudere nummers van het repertoire voorbij komt is het even wennen. Ergens zou het misschien beter zijn om wat afscheid te nemen van deze dingen en zich enkel te concentreren op het nieuwe werk, waarbij Marcel zich als een vis in het water voelt. Het einde van hun show is weergaloos, een instrumentele jam levert het slotstuk, wat bijna aan Pink Floyd doet denken.

[singlepic id=6630 w=320 h=240 float=right]Festyland is ondertussen weer veranderd in een donker en koud festivalterrein en de heren van de organisatie, oftewel de BZB hebben de eer om de zaterdagavond te mogen afsluiten. Met een wervelende show vol meezingers gaan ze op het podium helemaal los. “Echte Vrienden”, “Jazzballet”, “Koning Pintenman” en ga zo maar door. Alle bekende nummers komen voorbij. Ook de acts met de tonnen en de drumsolo van Dickie op een kleiner drumstel wat tijdens het drummen omhoog gaat is zeer vermakelijk. De fans genieten dan ook ten volle en als de laatste klanken klinken is iedereen nagenoeg op. Ook de zaterdag was weer volop genieten en nu rest enkel de zondag nog………

[nggallery id=537]

[nggallery id=536]

[nggallery id=535]

[nggallery id=534]

[nggallery id=533]

[nggallery id=532]