[singlepic id=6656 w=320 h=240 float=left]Eureka! De zon blijkt op Festyland voor het laatst bewaard. Op zondag, de laatste dag van Festyland is het vandaag een familiedag. Jong en oud zijn van harte welkom om op Festyland er een leuke dag van te maken. Terwijl sommige campingbezoekers de camping verlaten hebben kijken velen nog uit naar de laatste dag, het zondagprogramma van Festyland.

[singlepic id=6639 w=320 h=240 float=right]Op het terrein zijn wat aanpassingen gedaan. Aangezien er vandaag een hoop kinderen op het terrein zullen zijn heeft de organisatie het terrein wat opgevuld met leuke gratis attracties. Een groot springkussen, een soort stormbaan en andere dingen maken Festyland ook een feest voor de kleinere festivalbezoekers. De zondag is sowieso ietwat anders qua opzet. Natuurlijk zijn er veel optredens, maar ook zijn er andere dingen te zien in de tenten. Zo vertoont een airbrush-talent zijn kunsten en kun je daar een trui laten ontwerpen en zijn er kunstwerken te zien van verstandelijk gehandicapten. In het dagelijkse leven werken een aantal bandleden met verstandelijk gehandicapten en hebben die al jarenlang een goede band met elkaar. Deze goede band leidt er dan ook toe dat tijdens het eerste grote optreden van vandaag BZB & Helden een waar feest en hoogtepunt van de dag vormt. De mannen van de BZB hebben een aantal personen uitgenodigd om met hen een nummer mee te komen spelen. Onder de zogenaamde Helden zit behoorlijk wat talent en het plezier spat van het podium. Zowel van de BZB als de Helden die komen meehelpen. Een erg leuke show, die eigenlijk al eerder had mogen plaatsvinden dan op zondag. Zo blijken de BZB en de Helden ook “Echte Vrienden” en komt dit nummer samen met andere nummers die eerder ook al gespeeld waren nogmaals voorbij.

De innerlijke mens wordt op zondag ook bediend door verstandelijk gehandicapten. Stichting Dichterbij heeft een gedeelte van de grote tent ingericht vol met lekkernijen die door allerlei medewerkers worden geserveerd met een grote glimlach. Het is dan ook vandaag een erg gezellige en mooie familiedag. Een zanger die dan ook speciaal voor deze dag komt optreden is Ralf. Hij won vorig jaar het Junior Songfestival en op deze zondag komt hij dan ook nummers spelen van zijn debuutalbum, waarbij de hit “Click Clack” niet ontbreekt.

Van een geheel andere orde, maar ook erg vermakelijk is op Festyland is het Frikadellenfestival. In een klein tentje wordt een ludieke act opgevoerd met gast Denvis. De zondag heeft allerlei dingen in petto. Zo is er ook een “Tour de Frans”. Dit blijkt een wielerspektakel waaraan enkel mensen met de naam Frans mogen meedoen. Langs de kant staan dan ook vele toeschouwers en onder luid gejuich wint na een erg spannende race dan ook ’n Frans! Wat ook vermakelijk is zijn de mannen van Dos Paulos die in de Eettertainment een aantal covers ten gehore brengt. Het duo is goed op elkaar ingespeeld en het klinkt allemaal lekker. Ook een mooi momentje om even bij te komen van al die dagen Festyland en alvast een beetje terug te kijken op hetgeen er allemaal al gebeurd is.

Vandaag is er ook nog een cd-presentatie van “The Wembleys”. Een act die met goede covers een leuke show neerzet op het podium van de Pul-Fiction-tent. Zo blijken de covers dan ook elke dag weer terug te komen op dit festival, Gelukkig vissen ze allemaal weer in een andere vijver, waardoor er enorm veel nummers voorbijkomen. Waar eerder nog wat flauwe nummers voorbijkomen is in de Chillen met Nille-tent. Hier is een ware bingo aan de gang waar op ludieke wijze allerlei prijzen te winnen zijn.

[singlepic id=6646 w=320 h=240 float=left]Op het hoofdpodium hebben de organisatoren van het festival de eer om Festyland af te sluiten. Nog eenmaal mag de BZB gaan knallen. Men doet het echter wederom niet alleen. Onder de noemer BZB & Friends komen vele collega’s de band versterken om zich er nog eenmaal doorheen te slaan. Zo komen er leden voorbij van Pater Moeskroen, Urban Dance Squad en de Heideroosjes. Ook hebben de heren extra blazers geregeld en komt Denvis wat nummers meedoen. Deze unieke combinaties maken het festival echt compleet. Men blijkt dit als toetje voor de zondag te hebben bewaard. Wat niet bewaard is zijn misschien de clichés van zanger Fred. Zijn bruggetjes om van het ene nummer naar het andere te komen zijn niet meer uniek en ook “Echte Vrienden”, “Jazzballet” en andere hits komen nogmaals voorbij. De bezoekers die 3 dagen hebben “gefestyland” kennen het ondertussen wel. Desalniettemin is Festyland een geweldige afsluiter voor dit seizoen en worden de verwachtingen voor komend jaar alleen maar groter! Hulde!

[nggallery id=541]

[nggallery id=540]

[nggallery id=539]

[nggallery id=538]