Het Nederlandse Firefly bestaat 10 jaar en naast twee eerder uitgebrachte EP`s werd het nu eens tijd voor de eerste officiële langspeler. 

Firefly heeft naar eigen zeggen niet de behoefte om origineel of grensverleggend bezig te zijn. Eerlijk gezegd wordt het dat dan ook nergens. Firefly is gewoon een groep vrienden die samen een lekker potje old school hardrock wil spelen en dat ook gewoon zonder poespas doet. Daar is dan ook helemaal niets mis mee, sterker nog ik zou willen dat ik een groep vrienden om me heen had om iedere week het oefenhok tot stoomcabine om te bouwen.

Van de andere kant als je al tien jaar bestaat mag je toch ook wel iets meer verwachten dan wat hier gebracht wordt de zang is matig en de drums klinken alsof ze in het oefenhok zijn opgenomen. Maar verder klinkt het allemaal wel lekker en zijn de nummers goed meezingbaar zonder dat je al te goedkope refreinen te horen krijgt. Dat Firefly aandacht heeft gekregen op radio 3FM en “de wereld draait door”, is erg leuk voor deze gasten maar zegt meer over de Nederlandse media dan over Firefly zelf. Kortom oerdegelijke hardrock van eigen bodem, maar een grote doorbraak voorspel ik vooralsnog niet.