De medewerkers van rockportaal hebben zo hun vaste adressen.  En soms komt het voor dat de vaste man of vrouw niet kan. Dus klim ik vanavond op de fiets naar Popei te Eindhoven om een avondje Jazz/Pop te verslaan. Op het affiche en tweetal optredens: Floor Hofman met band en Ape not Mice. Niet echt een straf op het eerste gezicht en ook niet achteraf.

[singlepic id=13778 w=320 h=240 float=left]Floor Hofman mag de avond aftrappen. Floor maakt liedjes, hele mooie liedjes. Het optreden begon met een aantal bijzonder fraaie, kleine liedjes. En juist op het moment dat het woord “eentonig” omhoog begint te borrelen, juist dan gaat het ineens over een andere boeg en wordt het allemaal wat poppiër. Precies een jaar geleden stond ze ook in Popei. Nu klinkt het allemaal wat volwassener en afwisselender.  Nu ze met een volwassen band op het podium staat zou het ook niet gek zijn het show element eens  wat aan te scherpen.

De tweede band van vanavond is Ape Not Mice. Er is al een hoop geschreven en gezegd over deze band  en dat is allemaal prima op het net te vinden dus dat moeten we hier maar niet herhalen. Wat vanaf de eerste minuut opvalt, is het plezier dat de band uitstraalt. [singlepic id=13783 w=320 h=240 float=right]En ondanks dat het publiek duidelijk gekomen is om te luisteren en niet voor een dansje, blijft dat plezier er vanaf druipen tot de laatste noot.  Verder is het ook heel duidelijk dat de band heel veel speelt. De muziek en de show zitten goed in elkaar. De band speelt vooral nummers van hun eerste CD, “Every stain tells a story”.  Ook wordt ook een nieuw nummer uitgeprobeerd, “Take it to the streets”,  waarbij wordt verteld dat de band weer de studio is ingedoken om te werken aan een tweede album. Dit nummer gaat er goed in bij het publiek. Bij het nummer “Larry” wordt de vader van frontvrouwe Diede Claesen het podium opgesleurd wat een bijzonder moment oplevert. En als dan uiteindelijk de laatste noot klinkt, zie je de twijfel bij het publiek, dat eigenlijk nog wel trek heeft in een toegift.

Samenvattend hebben we een zich duidelijk ontwikkelende Floor Hofman gezien, en een heerlijk enthousiast en goed ingespeeld Ape Not Mice dat een waar feestje weet te bouwen.

[nggallery id=1138]

[nggallery id=1139]