Ze staan dit jaar op Lowlands, en ‘Total Life Forever’ is alweer hun tweede album. Op internet zijn veel lovende recensies over deze band te vinden. Maar toch heb ik nooit van Foals gehoord.

Dit blijkt toch wel een gemis te zijn, al is Total Life Forever is niet echt een album voor de liefhebber van stevige rock. Integendeel, het album brengt vooral rust met zich mee. Dat is vooral te danken aan de dromerige sound van de band en de stem van zanger Yannis Philippakis (23). Hij wordt hierbij begeleid door Edwin Congreave (25, toetsen), Walters Gervers (26, bas), Jack Bevan (24, drums) en Jimmy Smith (25, gitaar).

 De eerste vijf nummers van het album slepen je helemaal mee, waarbij het openingsnummer “Blue Blood” mijn favoriet is. Helaas verslapt mijn aandacht vanaf het nummer “This Orient” (de eerste single van het album) waardoor de plaat meer op de achtergrond treedt. De tracklist op de achterkant van de hoes is ook opgesplitst in deze twee delen, namelijk A en B. De reden hiervoor is mij onbekend. Ondanks het wat softere tweede deel van het album blijft het toch overeind.

Foals is naar mijn mening een band die je live moet horen, zien en voelen tijdens een festival met mooi weer, zittend in het gras met een drankje in de hand. Heb je dus kaarten weten te bemachtigen voor Lowlands, plan Foals dan in je blokkenschema.

Tracklist:

A
01 Blue Blood
02 Miami
03 Total Life Forever
04 Black Gold
05 Spanish Sahara

B
06 This Orient
07 Fugue
08 After Glow
09 Alabaster
10 Two Trees
11 What Remains