Sommige muzikanten hebben een goedlopende carriere in een bekende band (Within Temptation) en ook spelen ze in succesvolle projecten (o.a Maiden United) en toch vinden deze mensen nog ergens de tijd en noodzaak om een solo album te maken. Vaak verzanden dit soort uitstapjes in een slap aftreksel van wat men bij hun andere bands ook al gedaan hebben, of wordt het een album met eindeloos ge-experimenteer.

Maar niet in het geval van Ruud Jolie. Nee, deze meneer speeld het klaar om in een ongetwijfeld druk schema een lekker progressief rock-album te maken. Waar hij, gesteund door een vijf-koppige band, ook nog eens een hele zwik gastmuzikanten hun kunsten laat vertonen. Waaronder o.a Daniel Gildenlow (Pain Of Salvation), Sharon Den Adel (Within Temptation), Damion Wilson (o.a Threshold, Ayreon) John Wesley (Porcupine Tree). De meeste van deze gasten zijn te horen op het nummer Keep Breating waarop een geweldige manier gebruik wordt gemaakt van heel veel zangstemmen over en door elkaar. Maar laat ik de band leden zelf niet tekort doen. Er wordt prima gerockt en in de vele akoestische momenten wordt bijzonder veel gevoel en passie ge-toont. Zanger Wudstik blijkt een schot in de roos en weet de nummers van mooie zanglijnen te voorzien.

Het album werd over een periode van vier jaar geschreven en geproduceerd door Ruud zelf. En mocht het nog niet duidelijk zijn, dit is erg geslaagd. Tevens volgen er binnenkort enkele live shows!

May 26th Live show at De Boerderij, Zoetermeer (NL)
May 27th Live show at Auw Kerk, Bunde (NL)
May 28th Live show at Lakei, Helmond (NL

 

 

 

 

 

TRACK LIST :

01. Blind Me
02. Busy Being Somebody Else
03. Out of Reach
04. When Angels Refuse to Fly
05. I Lost Myself Today
06. Keep Breathing
07. Down On My Knees
08. Save us…
09. Embrace/Erase/Replace/Embrace
10. Tired and Ashamed
11. Open Your Eyes
12. Nothing more…