Forgotten Suns uit het Portugese Lissabon brengt in de laatste maand van het jaar nog vlug een EP op de markt. Maar dit is zeker geen haastwerk geweest. Integendeel, de mannen uit het zonnige zuiden van Europa komen met een zeer evenwichtig schijfje dat toch zo`n 36 minuten duurt.

Dat deze muzikanten hun vak verstaan staat buiten kijf. Alles klopt aan de liedjes, van de zang tot aan de keyboards en van de gitaar riffs tot de gitaar solo`s. De ge-componeerde nummers luisteren vanaf de eerste toon dan ook meteen heel vertrouwd. En als ik iets negatiefs over deze EP zou moeten zeggen is het dat het allemaal iets te netjes is en het allemaal keurig binnen de lijntjes past. Maar sinds waneer is dat zo erg en het zou dan ook erg flauw zijn om dit passievolle werk daar op af te keuren.

Revelations is de opvolger van de uit 2009 uitgebrachte full lengt cd Innergy en voor liefhebbers van Kamelot, Angra en misschien zelfs wel Iron Maiden kan dit een aangename verrassing zijn.

Het beste nummer is het bijna 15 minuten durende Betrayed. Dat een rustig bijna mysterieus begin heeft en dan lekker progressief vervolgt, waarna alle muzikale idee-en uitgebreid de kans krijgen. Waardoor alle muzikanten dan ook  perfect kunnen laten horen waartoe ze in staat zijn.

Forgotten Suns is zo`n band die een kans moet krijgen en dan zomaar ineens heel groot zou kunnen worden!