Rock ‘n’ Roll. Zo heet de EP van Frank Turner. Simpel en doeltreffend. Net zoals zijn muziek overigens. Frank is pas 28 jaar oud maar heeft al een veelbewogen muzikaal leven achter zich als boegbeeld van de post-hardcoreband Million Dead. Na vier jaar gooide hij het roer om en begon een solocarriere als singer-songwriter. Maar dan wel één met pit.

Helaas is er in het afgelopen jaar geen full length album van deze getalenteerde zanger verschenen waardoor we het dus met zijn meest recente album ‘Poetry Of The Deed’ moeten doen. Gelukkig heeft de Brit tijd gevonden om een EP op te nemen zodat de fans in 2010 toch nog iets van hem kunnen vernemen. Op zich best knap als je nagaat dat hij bijna het hele jaar door aan het touren is met o.a. Green Day, Social Distortion en Flogging Molly. Niet de minste namen dus.

Alhoewel zijn vorige album niet overal even goed ontvangen werd is het duidelijk dat deze kerel genoeg potentie bezit. De EP telt vijf nummers en telt iets meer dan zeventien minuutjes. Genoeg om duidelijk te maken dat Frank Turner een naam is die we nog vaak zullen gaan horen. Nu maar hopen dat een nieuw album snel komt. En een tour? Hem kennende zal die er in 2011 vast wel weer komen.