Vanavond heb ik twee verschillende fotoklussen. De eerste is het huiskamerconcert van Bjorn van der Doelen, en het tweede is het optreden van Frenzy in The Rambler. Een wereld van uitersten, zoals zal blijken: van het intieme huiskamerconcert waar volledig unplugged gespeeld werd kom ik nu terecht in een behoorlijk volle kroeg, waar al een flink feestje aan de gang is: oordopjes in en naar binnen!

[singlepic id=8633 w=320 h=240 float=left]Helaas heeft het voorprogramma Monolith Monsters het af laten weten, en het gevolg is dat Frenzy dus wat eerder begint, maar ter compensatie langer door zal spelen. Dat dit absoluut niet vervelend is, is al na enkele seconden duidelijk: op het podium staan drie heren, die er schijnbaar nog meer zin in hebben dan het publiek: het enthousiasme druipt er gewoon vanaf!

Niet verwonderlijk dat dit z’n gevolg heeft op de sfeer in de kroeg: er zijn slechts weinig bezoekers die aan de bar blijven hangen, het is lekker druk voor het podium en van tijd tot tijd wordt er een (kleine) pit gevormd.

Verantwoordelijk voor dit hele gebeuren zijn Steve Whitehouse (bas), Steve Eaton (gitaar) & Ad Seviour (drums), de huidige leden van een band welke sinds 1983 bestaat, en welke altijd bekend heeft gestaan om zijn energieke liveshows. Met weinig geouwehoer wordt het ene na het andere nummer gespeeld, en als ze anderhalf uur gespeeld hebben, laat het publiek ze niet zomaar gaan en wordt er nog een flink lange toegift gespeeld, inclusief de ‘verplichte’ solo’s op drums en bas, waarna uiteindelijk de stekker er toch uitgaat en de band terug te vinden is bij de merchandise stand voor een praatje met de bezoekers.

[nggallery id=705]