De G3 Tour is een project van de adembenemende gitaarvirtuozen Steve Vai en Joe Satriani. Samen met een wisselende gastgitarist touren zij dit jaar over de wereld en spelen een avond lang instrumentale gitaarmuziek. Gedurende de Down Under tour stond Steve Lukather op het podium. Tijdens de Europose tour, die zijn aftrap heeft in de HMH, is dat Deep Purple gitarist Steve Morse.

De nagenoeg uitverkochte HMH reageert wat lauw op Morse die toch een vijftig minuten durende uitstekende en varierende set speelt. Morse schuwt het niet om diverse muzieksoorten, Rock, country, funk, jazz en klassieke muziek, te laten voorbij komen.

Vijftien minuten na de laatste noten van Morse is het de beurt aan Steve Vai. Met zijn in 1990 verschenen album Passion and Warfare vestigt Vai zich definitief als gitaargrootheid en treed op met een keur van muzikanten zoals Fank Zappa, David Lee Roth, Alice Cooper  en Joe Jackson om er maar een paar te noemen. Nummers die voorbij komen zijn oa. Animal, Tender Surrender, Whispering a prayer en het afsluitende balladachtige For the love of God.

[singlepic id=17677 w=320 h=240 float=left]Na Vai is het de beurt aan Joe Satriani. Een gitaarheld over de hele wereld sinds zijn doorbraak in 1987 met het album Surfing With The Alien. Hoewel hij zijn carrière begon met onderwijs aan enkele van de topgitaristen van de jaren ’80 en ’90, zoals Kirk Hammet (Metallica) en Steve Vai, wordt Satriani zelf gezien als een van de meest technische begaafde en gerespecteerde gitaristen in de geschiedenis van rockmuziek. Satriani, die tot genoegen veel bekende nummers de revue laat passeren, weet meteen al het publiek op te zwepen en de handen op elkaar te krijgen.

Voor de half uur durende toegift komen Vai en Morse het podium op om samen met Satriani een drietal covers te spelen. You Really Got Me van The Kinks, White Room van Cream en Rockin in the Free World van Neil Young. Hiermee komt na ruim drie uur gitaargeweld een einde aan een fantastische avond.

[nggallery id=1485]