Het in 2001 door Barend Fransen en Ferdi Lancee opgerichte Gare du Nord is met hun swingende mix van pop, blues, soul en jazzy invloeden sinds 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld en behaalt vier gouden platen binnen twee jaar.
In 2007 brak Gare du Nord door naar het brede publiek met het album Sex ‘n’ Jazz, opvallend visueel vormgegeven door mode ontwerpster Marlies Dekkers. Sinds het verschijnen stond het album ruim 100 weken genoteerd in de album top 100 en kreeg de Double Platinum status.
Goud was er dat jaar ook voor het album (In search of) Excellounge. Dat resulteerde in een platencontract met Blue Note. Het debuutalbum Jazz In The City voor het befaamde jazzlabel behaalde in 2008 de gouden status.

Met het in mei 2009 verschenen Love For Lunch, wederom op Blue Note, behaalt Gare du Nord nu voor de vierde maal in twee jaar tijd edelmetaal. In de Nederlandse muziekwereld is het niet eerder voorgekomen dat een artiest deze prestatie levert.

Dit optreden is op zondag 14 maart 2010 in de W2 Den Bosch. Aanvang van het optreden is om 20:45 uur, de deuren gaan om 20:00 uur open.