GEM viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan met een ‘homecoming’ show in Tivoli, Utrecht. Onder de titel ‘GEM United’ zal GEM op 4 december aantreden met speciale gasten, waaronder de bandleden van het eerste uur.GEM zanger en frontman Maurits Westerik: “We hebben altijd gedaan wat goed voelde en dat is een verenigd gevoel. Mooie dingen wil je graag delen en dan het liefst in de allermooiste popzaal van Utrecht, Tivoli Oudegracht”.

 

Het eerste optreden uit de geschiedenis van de band was gelijk het voorprogramma van The Libertines in de Melkweg. Vijf jongens uit Utrecht die niet eens wisten wat een soundcheck was. En volgens de overlevering speelden ze het hoofdprogramma nog naar huis ook.

Debuutalbum ‘Tell Me What’s New’ (2004) wordt in slechts 4 dagen opgenomen. Met als resultaat een heerlijk eerlijk door-en-door rockalbum met de singles Tonight en Rise & Fall. Er wordt volop getourd door Nederland, maar ook door Duitsland. De vele avonturen onderweg door het grote Duitsland was een inspiratie voor plaat nummer twee: Escapades (2006) met onder andere Good To Know You en The Subterranean Parade.

In 2008 komt het derde album van GEM uit, getiteld NEW. Een zeer toepasselijke titel, aangezien het het eerste visitekaartje van de band is in de nieuwe (huidige) bezetting. Opgenomen door Greg Haver in Riga, is NEW de meest succesvolle plaat van de band tot nu toe, met maar liefst vier singles: Look, Blisters, She Said Oh Oh Oh I Said Yeah Yeah Yeah en Gimme. De drie albums worden in 2009 opnieuw uitgebracht in de box GEM United, die ook een vierde cd bevat met daarop b-kantjes, akoestische versies en het nog nooit eerder uitgebrachte nummer Rats.

GEM speelt in alle clubs van het land en doet menig festival aan, waaronder Oerol en Lowlands. De band verzorgt het voorprogramma van Kane in Nederland en België en een van de twee afscheidsconcerten van Krezip in de Heineken Music Hall. GEM sleept twee nominaties in de wacht bij de 3FM Awards (Best Rock, Best Alternative) en speelt de zaal plat in de live-uitzending op Nederland 3.

Westerik wilde het vijfjarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan: “Wat er de komende jaren gaat gebeuren is ook weer nieuw. Maar het voelde zo goed om dit moment met iedereen te vieren. We zijn heel trots op die meer dan veertig liedjes in vijf jaar.”

De kaarten voor GEM United in Tivoli zijn nu in de voorverkoop.

GEM UNITED with friends
Vrijdag 4 december 2009
Tivoli Oudegracht
deur open: 19:30
aanvangstijd: 20:30
entreeprijs: € 12,50