Bij het beluisteren van deze Pagan Metal cd vraag ik mijzelf af of ik de recensie een positieve of juist een negatieve benadering zal gaan geven? Met andere woorden moet ik Gernotshagen ten gronde richten met lofuitingen of redden met kritiek?

Positief als ik ben kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om dit album af te kraken enkel om de volgende reden…. de cleane vocalen zijn zo belabberd slecht dat je jezelf ieder nummer mateloos irriteert.

Ok positief dus. Dit is het derde album van Gernotshagen (een re-release van het debuut Wintermythen niet meegerekend). En hoewel ik met geen van de eerdere albums bekend ben moet ik zeggen dat de grunts (in het Duits) lekker duister klinken en ook de afwisseling in de songs is ruim voldoende, het kortste nummer (intro, Offenbarung niet meegerekend) duurt ruim  vier minuten en het langste (titel nummer, Weltenbrand) klokt ruim acht en een halve minuut en in die tijd is plek genoeg vrijgemaakt voor sfeer,snelheid en melodie. Naar mijn idee valt het overigens wel mee (of tegen) met het hele Pagan geluid op dit schijfje, geen fluiten en doedelzakken voor deze band, gewoon sfeervolle black metal.

Toch jammer van die cleane vocalen, deze cd zou andere een dikke voldoende hebben gehaald, en nu toch maar een krappe zes!

1. Offenbarung                                        3:07    
2. Weltenbrand                                       8:33    
3. Einsam                                               7:02    
4. Blinde Wut                                         4:03    
5. Thursenhain                                       7:17    
6. Freyas Schoss                                      8:23    
7. Sturmbringer                                      7:56    
8. Schlachtenbruder                                5:51    
9. Die Banner Hoch Der Nacht Entgegen  6:08