Op 1 december 2010 start de vroege vogel kaartverkoop voor het Geuzenpop festival op 5 en 6 augustus 2011. De kaarten zijn t/m 31 december 2010 online te koop via www.geuzenpop.nl. Door de kaarten vervroegd te verkopen, kunnen bezoekers profiteren van voordelige prijzen voordat deze stijgen als gevolg van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur. 

Bezuinigingen op cultuur
Door de beoogde BTW verhogingen van 6% naar 19% is politiek Den Haag van plan om bezuinigingen op kunst en cultuur door te voeren. Dit betekent dat ook de toegangsprijzen voor het Geuzenpop festival 2011 stijgen. Stichting Geuzenpop heeft daarom, net zoals enkele andere festivals, besloten om een tijdelijke vroege kaartverkoop te starten om zo de kaarten nog voordelig aan te bieden. 

Weekend combinatiekaarten
Tijdens de vroege vogel kaartverkoop worden alleen de weekend combinatiekaarten verkocht. Dit zijn de kaarten die toegang geven tot beide festivaldagen en de camping. Van 1 t/m 31 december 2010 kosten deze combinatie kaarten € 22.50, terwijl ze in de reguliere voorverkoop € 27.50 kosten en aan de kassa € 37.50. De vroege vogels kopen de weekend combinatiekaarten dus met € 15 korting.