[singlepic id=9149 w=320 h=240 float=left]Als je naar TV kijkt ontkom je er eigenlijk niet aan. Onder reclames en programma’s wordt allerlei muziek geplaatst. Zo ook afgelopen jaar tijdens het WK 2010. Nederland was in de ban van Shakira met haar “Waka Waka” en ook werd de “Wavin’ Flag” volop meegezongen. De NOS pikte echter een volkomen onbekende band uit om hun muziek te gebruiken. Deze Deense band werd ineens bekend met hun “Sunshine”. Nu inmiddels een behoorlijke tijd later is de band weer in het land voor een aantal optredens. Zo ook vanavond in Den Bosch, waar de W2 wel wat “Sunshine” kan gebruiken.

Voordat de Denen het podium mogen betreden is het de beurt aan The Hype. Deze band uit Haarlem timmert hard aan de weg en heeft de titel “3FM Serious Talent” meegekregen. De laatste tijd duiken ze op in allerlei programma’s, zowel op radio als op tv. Nu is het aan hen om deze reputatie waar te maken op het Bossche podium. Aan energie ontbreekt het absoluut niet bij deze band. De speeltijd die ze hebben gekregen wordt maximaal benut. Ze gaan meteen vol aan de bak en daar ligt eigenlijk ook meteen het gevaar van de band. Doordat de band er muzikaal heel veel denkt uit te moeten halen wordt het allemaal net wat te veel. Niet het vele is altijd goed. Doordat de band drie gitaren hanteert en meerdere backingvocals komt het geheel wat druk over. Het mag allemaal wat meer gedoseerd en wat “uitgekleder”. Hierdoor komt hun geluid en ook de teksten er net wat beter uit. Als de band dan ook op een aantal nummers iets minder veel geeft lijkt de band op z’n best. De singles “Do you know” en “What do you say” komen ook vanavond voorbij en deze worden prima uitgevoerd en het publiek zingt ook graag een noot mee. The Hype timmert dan ook hard aan de weg, maar naast het timmeren mag er ook wat geschaafd worden.

[singlepic id=9151 w=320 h=240 float=right]Vervolgens is het de beurt aan de mannen uit Denemarken. Wat meteen opvalt, is de opstelling van de band. Alle leden van Ginger Ninja staan naast elkaar op het podium en het drumstel is aan de rechterzijde geplaatst. Men heeft allemaal een prominente plaats en de mannen gaan ijverig aan de slag. Afgelopen jaar hebben ze het album “Wicked Map“ uitgebracht en van dit album komt vanavond menig nummer voorbij. Men lijkt wat nerveus, maar dit kan ook lijken doordat het publiek ietwat naar achteren blijft staan. Als de band vraagt om allemaal wat meer naar voren te komen lijkt ook de stemming er wat meer in te komen. De klanken van Ginger Ninja doen veel denken aan de muziek van de jaren ’80. Hun popmuziek met wat electro-invloeden past dan ook prima in dit straatje en het geheel komt best goed over. De band speelt lekker door, maar doordat er eigenlijk naast de hit weinig bekende nummers zijn is het voor het publiek wat moeilijker meezingen. Men luistert dan ook graag naar hun songs en deze zitten prima in elkaar. Mooie opbouw qua muziek en ook op zang met zanger Hendrik staat het geheel als een huis. De band vertelt tussendoor dat ze het erg leuk vinden om in Nederland te spelen en al snel wordt er over het voetbal gesproken. Het is dan ook niet gek dat hierop meteen “Sunshine” gespeeld wordt. Er vindt een ware opleving plaats in de zaal en iedereen zingt en applaudisseert graag mee. Op dit moment zullen velen hebben gewacht. Ginger Ninja speelt vervolgens lekker door en er valt nog meer te genieten van deze Deense band. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en zijn enorm enthousiast. Ze hebben er zin in en dit gevoel weten ze ook over te brengen op het publiek, wat vanavond helaas niet in hele grote aantallen aanwezig is. Men laat zich hier echter niet door uit het veld slaan en als in het toegift hun andere single “Bone will break metal” voorbijkomt is de zaal helemaal om. De strijders van Ginger Ninja hebben vanavond bewezen dat er meer uit Denemarken komt dan een Kleine Zeemeermin en wat bouwstenen. Ginger Ninja brengt je de “Sunshine”!

De foto’s van vanavond zijn verzorgd door onze fotograaf Marc Koetse.

[nggallery id=743] [nggallery id=744]