Yesterday, Today and Tomorrow is alweer het derde album van deze sympathieke Ierse band. En dat de heren van Glyder steeds beter worden bewijzen ze wel met dit nieuwste werkje. Dat kan ook niet anders want ze hebben de afgelopen jaren met veel succes het podium mogen delen met groten namen als Metallica, Dio, Thunder en Thin Lizzy. Die ervaring heeft de band goed gedaan want ze hebben inmiddels een zeer volwassen eigen geluid.

Thin Lizzy is overigens een naam die geregeld terugkomt als het om Glyder gaat. Niet alleen vanwege de Ierse afkomst maar ook omdat hun eerste optreden zich afspeelde op het Phil Lynott tribute concert Vibe for Philo in 2004. Thin Lizzy is dus een grote inspiratiebron voor Glyder geweest en dat is op de eerste twee albums ook duidelijk te horen. Op Yesterday, Today and Tomorrow zijn die invloeden duidelijk minder prominent aanwezig en kunnen we dus concluderen dat de band inderdaad dat eigen geluid gevonden heeft. Natuurlijk zijn de Thin Lizzy invloeden er nog wel zo nu en dan (luister maar eens naar Knockout) maar het is echter heel sporadisch.

Met name de eerste helft van de cd is zeer sterk. Naast het al genoemde Knockout zijn songs als That Line, Jack Strong, Innocent Eyes en Make A Change prima rocksongs overgoten met een lekker jaren zeventig soundje maar toch helemaal van deze tijd. De tweede helft is een tikkie minder en daardoor is het af en toe moeilijk om de aandacht er helemaal bij te houden. Op die momenten is het jammer dat Glyder niet beschikt over een wereldzanger die de songs naar een iets hoger plan kan tillen. Niet dat zanger/bassist Tony Cullen een slechte stem heeft, integendeel zelfs. Maar echt veel variatie heeft zijn stem ook niet waardoor het soms wat eentonig kan worden. Maar dat is verder het enige puntje van kritiek dat ik kan bedenken want eigenlijk is Yesterday, Today and Tomorrow gewoon een heerlijke rockplaat!