Na een zomer vol festivals en een weekje Duitsland is Go back to the Zoo volop aan het toeren langs de Nederlandse podia. Vanavond staat de Effenaar op het programma. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Vagary.

[singlepic id=20321 w=320 h=240 float=left]De superlatieven vliegen je om de oren als je de bio van The Vagary leest: “…rauwe power pop met bitterzoete melodieën en venijnige walls of sound, catchy as hell.” (popronde.nl). Nou, dan maar op tijd naar de Effenaar zou je zeggen, klinkt best interessant. De band maakt muziek die in het alternatieve genre past. Helaas moet ik concluderen dat de band mij niet geweldig kan bekoren. Het is allemaal een beetje lief, een beetje saai. Bij een aantal nummers lijkt men zelfs zichzelf voorbij te lopen. Pas op het einde van half uur durende set begint er in de zaal iets te gebeuren. Misschien is dat deels te danken aan het feit dat die inmiddels wel vol begint te lopen, maar vooral aan het simpele feit dat de songs steviger en beter worden.

[singlepic id=20329 w=320 h=240 float=right]Het moet ongeveer anderhalf jaar geleden zijn dat ik Go Back to the Zoo de laatste keer  op een poppodium zag.  Wat me vooral opvalt aan het optreden van vanavond is de professionaliteit, de energie en het plezier. Binnen een mum van tijd heeft de band de zaal plat en dat blijft zo tot het eind van het concert. De band speelt 17 nummers van zowel de eerste als het tweede album. Alle hits komen natuurlijk voorbij.  Het hoogtepunt van de avond, in elk geval wat betreft het show element, is toch wel de gitaarsolo van Teun Hieltjes, die hij al crowd-surfend aflevert en staand op een hangtafel midden in de zaal afmaakt. Erg leuk gevonden.  Het feit dat het publiek minuten lang het refrein van toegift “I’m the night” voor de band zingt geeft  wel aan hoe goed het zich vermaakt heeft. Al met al was het een zeer memorabele avond en een concert dat zomaar mijn top van 5 van dit jaar binnen dendert. De aanwezige mama Hieltjes, mag trots zijn op haar zoons en hun muzikale vriendjes.

[nggallery id=1725]

[nggallery id=1726]