[singlepic id=16235 w=320 h=240 float=left]Drukke tijden voor Go Back to the Zoo. Eerst was er natuurlijk op 6 april de release van het nieuw album Shake A Wave die onder andere tot stand kwam in Berlijn en Frankrijk en werd opgenomen in de ICP Studio’s in Brussel. Nog geen week later viel de band in de prijzen tijdens de uitreiking van de 3FM awards namelijk voor Beste Band en Beste Bank Rock. Met deze twee prijzen op zak kan er natuurlijk weinig meer fout gaan. Bovendien gaat de band op vijf mei kris-kras door Nederland om op te treden op de Bevrijdingsfestivals.

Was de dondagavond al stijf uitverkocht ook voor het extra concert was al snel geen kaartje meer te krijgen.

[singlepic id=16246 w=320 h=240 float=right]In het voorprogramma staat de in Berlijn woonachtige Thomas Azier (24). De nederlandse zanger en producer maakte onlangs zijn eerste EP getiteld Hylas 001. De internationale reacties zijn lovend en binnenkort vertrekt Azier naar Amerika. Dat Azier in het voorprogramma staat is geen toeval. Hij ontmoette de leden van Go Back to the Zoo in Berlijn waar de band aan het werk was. Azier trok een tijd met ze op en het klikte waarop de band vroeg om het voorprogramma te verzorgen. De zaal loopt aardig vol als Azier de aftrap van de avond verzorgt. Zijn muziek is opgebouwd uit trage elektronische stukken met schelle vocalen en kan het best omschreven worden als pop-electronic.

Als het de beurt aan GBTTZ is, is de zaal afgeladen vol. De band trapt vanaf het eerste nummer vol op het gaspedaal. Het viertal smijt tot enthousiasme van het publiek met energie. Zanger Cas Hieltjes: “Het is hard werken, maar ik vind het heerlijk om mezelf in muziek te verliezen. Dat geldt voor iedereen in de band.” De nieuwe nummers worden uiteraard enthousiast ontvangen maar met de bekende nummers van het eerste album Benny Blisto zoals ‘Hey DJ’, ‘Beam me up’, ‘Smoking on the balcony’ gaat het publiek echt helemaal uit zijn dak en wordt er volop meegezongen. Pas bij het laatste nummer , ‘Electric’, wordt het stagediving/crowdsurfen ingezet. Zelfs Cas Hieltjes waagt een poging.
Een uur is erg snel voorbij maar natuurlijk komen de mannen terug voor een toegift.

Met ‘I lov it (we came here to start a war)’ en ‘I am the night’ staat Paradiso opnieuw op zijn kop. And I know, yes I know, I see you later.

[nggallery id=1355]

[nggallery id=1356]