Voor beginnende acts is de weg naar succes soms wat lang. Andere acts daarentegen hebben al snel een hit te pakken en dit leidt meestal tot een stroomversnelling. Zo ook voor Go Back to the Zoo. De band begon in 2008 en is binnen een aantal jaar al behoorlijk bekend. Zo stonden al op veel festivals en ook op TV was de band al regelmatig te zien. Hun huide “Benny Blisto-tour” is nagenoeg uitverkocht. Tijd om eens een kijkje te nemen bij de mannen, tijd voor Go Back to the Zoo in een uitverkocht W2.

[singlepic id=8595 w=320 h=240 float=left]Het is al vrij druk als de Britse supportact Ice Black Birds mag aftrappen. Deze band is de supportact voor Go Back to the Zoo voor een aantal optredens en al snel is duidelijk waarom de keuze op hen s gevallen. Ice Black Birds De band is energiek en weet het, veel al jonge publiek al snel aan het dansen te krijgen. Hun hippe rockmuziek past prima bij de sound die nu erg populair is. De charismatische zanger weet met zijn danspassen het publiek voor zich te winnen en iedereen voor zich te winnen. Hun setlist bestaat uit eigen materiaal en hun singles “22.22” en “As Birds We’d Be Fine” komen ook voorbij. Als op het einde de zanger, inmiddels met ontbloot bovenlijf de zaal instormt is het succes compleet. Ice Black Birds heeft zich prima bewezen om als voorprogramma de zaal op te warmen.

[singlepic id=8592 w=320 h=240 float=right]Ongeveer een half uur later is het dan ook tijd voor het hoofdprogramma van vanavond. Go Back to the Zoo betreedt het podium, nadat allerlei mystieke dierengeluiden door de speakers klinken. De band trapt meteen af met een hit. “Fuck You” staat bovenaan op de setlist en eigenlijk lijkt de band vanaf dit moment al te hebben gewonnen. Het publiek omarmt de band al snel en zingt met veel nummers mee. Go Back to the Zoo heeft natuurlijk een aantal hits op hun conto en op menig radiostation waren ze al te horen. Kortom de band is erg populair en het bijbehorende succes betaalt zich uit met uitverkochte shows. Het podium is mooi ingericht vanavond en grote lampenkappen met kleine peertjes erin geven de show nog een extra glans. Wat misschien wel wat mist is de podiumpresentatie van de band. Het spelen van de nummers is geen probleem en gaat de band prima af, maar zanger Hieltjes blijkt meer een zanger dan een bandleider. Hij laat dan ook de muziek het werk doen en beperkt zich tot het aanspreken van het publiek. Dit blijkt echter geen probleem te zijn, want het aanwezige publiek tijdens deze uitverkochte show kent de muziek en de teksten door en door.

Het is dan ook geen wonder dat naast opener “Fuck You” de hits “Beam me up”, “Hey DJ” en de “I’m the Night” luidkeels worden meegezongen. Het is dan ook een hele prestatie om zoveel hits met enkel het debuutalbum “Benny Blisto” te kunnen scoren. Aan dit lijstje ontbreekt nog een hit en het publiek zingt de intromuziek al snel mee. Natuurlijk ontbreekt het grootste succesnummer “Electric” niet vanavond. Go Back to the Zoo lijkt er na dit nummer mee op te houden, maar na een paar minuten stilte heeft het publiek hun zin. De band wordt dan ook weer hartelijk toegejuicht als ze uit de coulissen te voorschijn komen. Nog een enkel aantal nummers worden gespeeld en dan mag de dierentuin van Go Back to the Zoo zich weer gaan verplaatsen. Op naar een volgende show, op naar het volgende succes!

Met dank aan Diana Broeders (www.dianabroeders.nl) voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

[nggallery id=702]

[nggallery id=701]