In een gezellig Doornroosje mag Gojira vanavond anderhalf uur lang hun combinatie van progressieve bruutheid en charme aan het aanwezige publiek brengen en doet dat met een ongekende kwaliteit die tot een buitencategorie behoord.

20150824 GojiraDSC_0252Hun oeuvre bevat veel materiaal wat het live goed doet dus zijn er nogal wat hoogtepunten te vinden. Flying Whales en het brute Wisdom Comes zijn voor mij toch een paar hoogtepunten die ik hier even moet benadrukken. Het publiek in Nijmegen wordt deels ontroerd en met verbazing achter gelaten ook al is dat voor sommigen geen verassing. Een optreden dat bij veel aanwezigen voor de komende tientallen jaren vast geankerd staat in hun geheugen. Ook noemenswaardig zijn de sfeervolle lichtshow en het uitmuntende geluid. Chapeau!

20150824 Raven Age DSC_0035Over support Raven Age’s performance valt eigenlijk weinig slechts te zeggen. Goed en vol overtuiging uitgevoerd maar toch moet ik er toch bij zeggen dat hun nummers onvoldoende originaliteit met zich meebrengen en daarom nogal snel saai worden. Ergens in het publiek wordt er ook nog eens opgemerkt dat Raven Age een soort van metal One Direction is. Natuurlijk een vergaande vergelijking maar wel een beetje tekenend.