In de kou staat er al een rij voor de deur te wachten om naar binnen te mogen voor een optreden van Golden Earring vanavond in de 013. De deuren gaan iets na 19 uur open en de zaal loopt al redelijk snel vol. In het voorprogramma van vanavond staat The 3rd man, bestaande uit Jo de Roeck (zang en gitaar), Guzz Genser (drums) en Carlos Lake (gitaar). Deze band staat voor het eerst in het voorprogramma van Golden Earring. Ik ben dan ook erg benieuwd. De muzikaliteit van deze band liegt er niet om: Guzz speelde lang bij Herman Brood en Carlos heeft onder andere bij Anouk en Van Velzen gespeeld. De band speelt een leuke set.

[singlepic id=14756 w=320 h=240 float=left]De nummers zijn vrij gevarieerd, van wat rustiger tot lekker hard. Beetje jammer wanneer Jo de Roeck het publiek roept waar de handen zijn, dat die er niet komen. Daar slaat hij de plank een beetje mis. Kort daarna is het tijd voor het laatste nummer en de zaal is opgewarmd voor niemand minder dan Golden Earring!

Dan is het tijd voor de helden van de Nederlandse muziek. Golden Earring heeft afgelopen jaar het 50-jarig bestaan gevierd, en hiermee zijn ze de langst bestaande band van Nederland en de wereld! Ik ga ervan uit dat deze band geen verdere introduktie nodig heeft, dus laten we maar beginnen met de avond… Barry promoot vanavond de 013 met zijn T-shirt i.p.v. Mambo Beach uit Curaçao waar Barry woont.

Ze trappen af met twee songs van hun nieuwe album dat waarschijnlijk in april uit gaat komen en volgens Barry “Tits and Ass” gaat heten wat een oud Amerikaanse uitdrukking is op de vraag “Hoe was het?”. “Tits and Ass”, oftewel 100 %. “Identical” en “Going Nowhere” zijn de eerste songs van het nieuwe album die gespeeld worden. “Another 45 Miles” volgt waarmee de zaal los begint te komen en er volop mee wordt gezongen. De zaal gaat pas echt helemaal los als “Twilight Zone” wordt ingezet.

[singlepic id=14777 w=320 h=240 float=right]De mannen zijn goed gehumeurd en dat is ook terug te zien in het optreden en de interactie met elkaar. Na “Twilight Zone” komt Bertus Borgers op de sax het podium op om mee te spelen met “Making Love To Yourself“. Borgers speelt vast mee met de elektrische shows van Golden Earring, evenals Jan Rooymans op de toetsen. Ook “She Flies on strange wings” wordt meegespeeld door Bertus en ook op deze klassieker gaat de zaal helemaal los. Het volgende nummer “The devil made me do it” wordt luidkeels meegezongen en door Barry van de nodige gekken bekken voorzien. “Going to the run” en “Liquid soul” volgen. Tijdens “Liquid Soul” worden de bandleden nog eens voorgesteld door Barry. Daarna is het genieten van een fantastische uitvoering van “Vanilla Queen” vervolgd door de meezinger “Johnny make Believe” en de hit “When the lady smiles“.

Een bass solo van Rinus Gerritsen kan niet uitblijven evenals de drumsolo van Cesar Zuiderwijk tijden de wereldhit “Radar Love“. Het publiek geniet, Rinus en Cesar zijn helemaal in hun element terwijl ze hun kunsten nog eens vertonen en laten zien hoe ze een zijn met hun instrument.

Na Radar Love gaan de lampen aan en de heren buigen voor een publiek wat een geweldige avond heeft gehad en een uitermate goed optreden van Golden Earring heeft mogen zien. Uiteraard verlaten de heren de 013 niet zonder een toegift welke bestaat uit “Long Blond Animal” en “Holy Holy Life” waarmee de zaal en de helden op het podium nog eenmaal helemaal uit hun dak gaan.

[nggallery id=1226]

[nggallery id=1227]