De helden van Golden Earring zijn terug van eigenlijk nooit weg geweest. En hoe!. Ze laten met hun nieuwe album “Tits ’n ass” zien waarom ze al 50 jaar eenzaam aan de top staan. Na 9 jaar brengt Golden Earring eindelijk een nieuw studio album uit en vanavond staan ze in ,het binnen een dag uitverkochte, Paradiso te Amsterdam om dit album te presenteren.

[singlepic id=16457 w=320 h=240 float=left]De avond wordt geopend door Sander de Heer van Radio 2, waarna we snel live schakelen naar De Wereld Draait Door waar Golden Earring te gast is om de cd te promoten. Na de uitzending moeten de mannen van de Earring zich haasten naar Paradiso waar de zaal inmiddels al helemaal vol staat met fans en genodigden. Om de tijd een beetje vol te maken krijgen we eerst een sneakpreview te zien van de dvd die ze hebben opgenomen tijdens het opnemen van hun nieuwe album.

Na deze leuke sneakpreview komt Sander de Heer weer op het podium om een gast aan te kondigen ; Rens Plasterk, welke fan is en Golden Earring het nieuwe album mag overhandigen. Beetje jammer dat Ronald Plasterk fan zegt te zijn, maar wel de namen van de bandleden van een briefje af moet lezen en een songtitel verkeerd benoemd. Ook het overhandigen gaat wat rommelig en snel, “ het is gewoon tijd om muziek te maken”, dachten de heren van de Earring en al snel klonken de eerste noten de zaal in.

Ze trappen af met een oude hit “Twilight Zone”. Het publiek is gelijk los. Dit nummer wordt gevolgd door “Identical” welke op de nieuwe CD staat, maar wel al vaker tijdens optredens gespeeld werd evenals “Timebomb” die daarna volgt. Dus vooralsnog niet echt iets “nieuws”. Het zijn wel twee ijzersterke nummers die live op het podium lekker “rocken”. Het is weer tijd voor een oudere song: “Another 45 Miles” , gevolgd door “Flowers in the Mud” dat in de semi-akoestische theater tour ook al ten gehore is gebracht, . “What do I know” volgt met daarna de wereldhit , en meest gecoverde hit wereldwijd, “Radar Love”. Deze song kan eigenlijk niet ontbreken op de setlist van de optredens, maar toch is het jammer dat er “oude songs” gespeeld worden op een CD Presentatie die ook nog eens maar een uurtje duurt. Uiteraard gaat iedereen wel uit z’n dak bij dit nummer. Er volgen nog drie songs van het nieuwe album; “This Love” en “Avenue of Broken Dreams” en als afsluiter de single die op 10 April werd uitgebracht: “Still Got The Keys To My First Caddilac”.

[singlepic id=16462 w=320 h=240 float=right]Vandaag is er ook en “gast-gitarist”. Zoals bij kenners bekend heeft Frank Carillo meegewerkt aan deze CD, evenals hun vorige CD “Millbrook USA”. Frank is er vanavond niet bij. Daarom word Golden Earring vanavond bijgestaan door Hans Klein van The Barking Dogs. Ook worden ze bij een tweetal nummers bijgestaan door drie achtergrondzangeressen die een enkele regel zongen waarvan ik me afvraag wat hier de toegevoegde waarde van is.

Voldaan en tevreden nemen de heren afscheid en komen terug met een toegift die volgens mij niet helemaal gepland is, al doen ze altijd een toegift, maar vanavond lijkt het erop dat ze even niet weten welk nummer ze gaan spelen. Toch maar “Holy Life”. Deze song doet het altijd goed bij de toegift en iedereen zingt weer volop mee.

Al met al is het een top avond. Minpuntje vind ik de korte set die gespeeld werd en dat er niet meer nieuwe nummers ten gehore zijn gebracht. Maar wat ze van de nieuwe CD gespeeld hebben klinkt gewoon goed. Goede rocksongs, waarbij zang afgewisseld wordt tussen Barry Hay en George Kooymans. Het vertrouwde “Earring geluid”.

Vanaf 11 Mei is het album “Tits ’n ass “ overal te koop.

[nggallery id=1385]