Op de laatste maandagavond van de maand januari speelt de uit Maryland afkomstige band Good Charlotte in de grote zaal van de Melkweg. Vorig jaar speelden de heren nog in 013 (Tilburg) en vanavond staan ze in Amsterdam met de tour voor het nieuwe album ‘Cardiology’. Ik spreek denk ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat we deze band allemaal wel kennen, al is het alleen maar van naam. Ze hebben o.a verschillende hits gehad met de nummers “Boys and Girls”, “Lifestyle of the rich and famous” “The Anthem”, “The river”, en “I just wanna live”. De band bestaat dit jaar 15 jaar en het mooie is dat ze nog steeds in de originele bezetting spelen.

Vooral aan het luidkeels gegil is te horen dat, wanneer Joel, Benji, Paul, Billy en Dean hun entree maken, er vooral veel jongeren (meiden) in de volle zaal staan. Aan het begin van de set spelen ze vooral veel relatief nieuwe nummers, komende van het album ‘cardiology’, wat daarna gevolgd wordt door veel oudere en bekendere nummers. Frontman Joel Madden schakelt de nummers erg mooi aaneen met woordgrappen die aansluiten met een titel voor het volgende nummer.

Midden in de set is er een korte onderbreking wanneer een man het podium op loopt die  een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin doet. Gelukkig antwoordt zij daar volmondig ‘ja’ op.

De band speelt in totaal een kleine 2 uur en daar mogen we de mannen dankbaar voor zijn!

[nggallery id=676]