Eigenlijk zijn ze alleen leuk voor de echte fans en voor diegene die erbij zijn geweest: live albums. Voor Green Day een reden om na Bowling Bowling Parking Parking Parking en Bullet in a Bible hun derde live album uit te brengen. Met hier bij inbegrepen een live DVD.

Het album bestaat uit 17 nummers waarbij we een nog niet eerder uitgebracht nummer mogen verwelkomen; Cigarettes and valentines. Daarnaast komen er verschillende “hits” voorbij en nummers van het laatste studioalbum. Zoals we eigenlijk gewend zijn van Green Day klinkt het allemaal heel goed. Echt heel veel boeiends valt er dan ook niet over de muziek te vertellen, het is namelijk echt gewoon heel goed,  en blijft het zoeken naar dingen waar we lekker over kunnen zaniken. Wat aardig lukt, als we maar kritisch genoeg blijven. We mogen bijvoorbeeld niet een volledig concert (zoals in A’hoy en op Pinkpop) op het album verwachten, verschillende nummers die wel in de show zaten staan niet op het album.

Veel leuker als de cd, is de dvd eigenlijk. Hier kunnen we namelijk de energie zien die de mannen op het podium hebben. De sfeer van het concert komt daardoor beter over. We krijgen dezelfde nummers als we op de cd te horen krijgen met tussen de nummers door beelden van o.a. een volstromend concertzaal. In tegenstelling tot de cd, waar alle nummers op andere locaties zijn opgenomen, is de dvd opgenomen op een plek, ergens in Tokyo. Wat de dvd voor ons Europeanen niet echt interessanter maakt om hem af te kijken/luisteren.Voor de cd geldt eigenlijk een beetje hetzelfde: 17 nummers opgenomen op 17 locaties over de hele wereld maakt het niet echt tot een mooi geheel, hoewel ze goed aan elkaar zijn gemixt. Je hebt niet echt het idee (het zal vooral psychisch zijn) dat je naar één concert zit te luisteren.

Zoals al eerder gezegd live-cd’s zijn er voor de echte fans en diegene die erbij waren. Dit geldt ook voor dit album. Ondanks alle kritiek die ik gaf en die vooral met een korreltje zout moet worden genomen, is dit album ook voor iedereen die er toen niet bij was, een aanrader. Het is alleen niet nodig om na elk studio album met bijbehorende tour een live album uit te brengen. Hoe lucratief dit ook is in deze zware tijden als artiest zijnde.