[singlepic id=16427 w=320 h=240 float=left]Om 10:00 uur is het veld nog uitgestorven. Nog geen lange rijen voor de kaartjes voor het eten en drinken. Maar de belangrijkste vraag op dat moment is of het vandaag droog blijft. Gelukkig blijkt dat het geval te zijn en verandert het terrein niet in een grote modderpoel. Aan het terrein is de afgelopen nacht flink gewerkt om het weer toonbaar te maken voor de tweede dag. Om10:30 uur trapt de eerste band al af. Ondanks het vroege tijdstip is er inmiddels al heel wat publiek aanwezig in de grote tent.

De ‘ondankbare’ eer is weg gelegd voor  de Amerikaanse band Versus the World. Deze uit Californië afkomstige band combineert hardcore muziek met punk pop. Wie nog niet helemaal uitgeslapen is is het nu dan zeker. Voor de vroege vogels worden er een paar T-shirts van de band in het publiek gegooid.

[singlepic id=16406 w=320 h=240 float=right]De Belgische hardcore band Billy The Kill geeft een goede show maar de oude nummers steken er toch wel boven uit.

Als er een prijs zou zijn voor  de mooiste aankleding van het podium zou die zeker naar Zebrahead gaan. Het heeft veel weg van een Hawaiiaans sfeertje, iets wat je op Groezrock niet zou verwachtten. De band treed alweer voor de vijfde keer op in België. De muziek bevat veel invloeden van rapcore, pop punk, alternative rock, alternative metal, and funk metal. De band maakt er een vrolijke show van.

MXPX zanger Mick Herrera neemt enkele gastmuzikanten mee op zijn tour. Vandaar de naam MXPX Allstars. De band geeft weer een geslaagde set bestaande uit melodieuze poppunksongs.

De Amerikaanse rockband Motion City Soundtrack heeft met zanger Justin Pierre een echte blikvanger in zijn gelederen die niet schroomt om tijdens de set enkele danspasje ten tonele te brengen. Het publiek laat zich al snel meevoeren door de met een synthesizer doorspekte muziek.

[singlepic id=16416 w=320 h=240 float=left]Bij Hot Water Music draait het maar om één ding namelijk muziek maken zonder poespas. Gewoon recht voor zijn raap. Een drum, een bas, een gitaar en spelen maar.

Op het terrein is inmiddels behoorlijk druk geworden. Niet alleen bij de hoofdtent maar ook bij de andere 3 tenten. Waarbij vooral de belangstelling voor het nieuwe akoestische podium opvalt. Net als bij de vorige dag staan er weer lange rijen voor de kassa’s waar de bonnen voor eten en drinken gekocht kunnen worden. Bij alle attracties is het gezellig druk en voor de rest doet de zon zijn werk.

De volgende dag valt er op de website van Groezrock te lezen dat het festival uitverkocht was. Groezrock rocks!

[nggallery id=1383]

[nggallery id=1382]

[nggallery id=1381]

[nggallery id=1380]

[nggallery id=1378]

[nggallery id=1377]

[nggallery id=1376]

[nggallery id=1375]