[singlepic id=9629 w=320 h=240 float=left]Handsome Poets, Chef’Special en The Hype reizen sinds eind maart het land door met de 3FM Serious Talent Tour. Tot nu toe waren bijna alle zalen uitverkocht, en zo ook in Rotown Rotterdam stond het bomvol.

The Hype was de eerste die het podium betrad. Met wat jaren 60 / Beatles invloeden maken zij zichzelf interessant voor een breed publiek. In de zaal was dat ook te zien. Jong en oud stond te genieten van liedjes die je een heerlijk zomergevoel geven.

Na een snelle af- en opbouw was het de beurt aan Chef’Special. Door hun veelzijdigheid zijn zij ook een band voor een breed publiek. Funk, hiphop, rock, reggae, ze hebben het allemaal. Tijdens het optreden was er veel interactie met het publiek. De opdrachten die zanger Joshua Nolet gaf werden netjes uitgevoerd. De mensen kwamen naar voren, ze zongen mee, en de zanger kreeg zelfs de hele zaal zittend op de grond. Op het kersverse album van Chef’Special zingt de zangeres Tessa Douwstra het nummer ‘Lie To Me’ mee, en ook zij was aanwezig in Rotown voor dit duetje. Bij het laatste nummer werd er nog vrolijk een foto gemaakt van het publiek voor op het Twitter account van de band, en daarna was het tijd om plaats te maken voor Handsome Poets.

[singlepic id=9628 w=320 h=240 float=right]Groot fan Suzanne Verhart had een meet&greet met Handsome Poets voor de avond begon, en de band maakte tijdens die ontmoeting 1 ding heel duidelijk: alles draait om de fans. En zo hoort het ook. Tijdens het optreden was er dan ook veel interactie met het publiek. Daarbij waren niet alleen de opgewekte indie pop-rock liedjes die de vijf jonge muzikanten ten gehore brachten erg leuk, ook spatte de energie van het podium af en dat zorgde voor een zeer enthousiast publiek. De 19-jarige bassist Ruben Trouborst had dit optreden voor het eerst zijn eigen bassolo, en de ballad ‘Silence Is Sexy’ werd opgedragen aan hun tourmanager Ylona. Het nummer ‘Goodbye’ is origineel van de Amerikaanse indierockband ‘Mutemath’ waar Handsome Poets erg fan van is. Tijdens deze cover namen 3 bandleden delen van het drumstel mee het publiek in en toverden zichzelf om in een kleine percussie groep. Zanger Tim van Esch zong daar achteraan nog een mooi stukje a capella. De band liet het publiek de tent afbreken met hun hit ‘Dance (The War Is Over)’ en dat was ook meteen hun laatste nummer.

Alle drie de bands waren origineel en veelzijdig. The Hype is goed voor een fijne zomer vibe en had een zeer originele merchandise in de vorm van een grabbelton. Chef’Special sprong er het meest bovenuit en is waarschijnlijk één van de meest geschikte nieuwe festival-bands van de komende jaren. Handsome Poets zou met hun talent nog wel eens Caro Emerald en Go Back To The Zoo achterna kunnen gaan, die ook mede dankzij 3FM Serious Talent hun bekendheid hebben gekregen.

[nggallery id=777]