De Nederlandse indieband Handsome Poets maakt frisse, opgewekte pop vol aangename eighties-invloeden. Hun tweede single Dance (The War Is Over) betekende in 2010 meteen hun doorbraak: het nummer werd 3FM Megahit en de band zelf werd 3FM Serious Talent. Twee jaar geleden werd hun nummer Sky On Fire verkozen tot het officiële anthem van de Olympische Winterspelen bij de NOS en anno 2014 is het meer dan twee miljoen (!) keer beluisterd op Spotify. Inmiddels ligt hun derde album 2015 in de winkel.

IMG_0005-BorderMakerTer ere van hun nieuwe album reizen de Handsome Poets deze maand langs 4 poppodia om deze te presenteren. De Album Release Tour begint vanavond in Utrecht en gaat verder nog langs Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. En dat Nederland klaar is voor nieuw werk is te merken, alle vier de shows zijn vooraf al dik uitverkocht. Zo ook dus de Pandora in Tivoli Vredenburg, die deels vol staat met fans, familie en vrienden. De band komt op met hun laatst uitgebrachte single Stardust en de energie straalt van het podium af. Zanger Tim, drummer Daniël en toetsenist Nils worden op het podium vergezeld door de gitaristen Bas en Reinier en bassist Ricardo. Nieuwe gezichten, maar de band speelt samen als een goed geoliede machine.

Naast nieuwe nummers als Forever Together en High Line wordt er ook ouder werk gespeeld. Het publiek zingt (We Can’t Be) Saints en Call Back Tomorrow nog steeds uit volle borst mee. Halverwege de show zijn er helaas wat technische problemen, maar daar laten de Handsome Poets zich niet door uit het veld slaan. Tim verplaatst zich samen met een van de gitaristen naar het midden van de zaal. Daar wordt So Near You geheel akoestisch gespeeld en de zaal luistert aandachtig. Een prachtige oplossing en fijne overgang naar het tweede deel van de set.

IMG_0560-BorderMakerHet is een afwisselende avond met dansbare uptempo nummers en sfeervolle rustige momenten. Dit laatste wordt bijvoorbeeld gecreëerd bij de heerlijke jazz-klanken van Out Of Your League. Voordat de avond afgesloten wordt met het nieuwe I Can’t Believe It, wordt eerst nog de hit Sky On Fire gespeeld. Vanuit de zaal wordt door een aantal fans een lijst overhandigd. Een zelfgemaakte platina plaat voor dit nummer wat in eigen beheer uitgebracht is. Dubbel feest dus vanavond en met de nieuwe plaat op zak kunnen de Handsome Poets nog vele feestjes af in 2015!