[singlepic id=17614 w=320 h=240 float=left]Hank 3 (Shelton Hank Williams) is de zoon van Hank Williams Jr, welke op zijn beurt de zoon is van de legendarische country zanger Hank Williams. Dit even om naamsverwarring te voorkomen…

Deze kleinzoon, welke de jongste telg uit deze muzikantenfamilie is, brengt country, maar mixt dit ‘gewoon’ met een flinke dosis speed metal, punk en hillbilly. Resultaat is een behoorlijk unieke mix waar die-hard liefhebbers van eerdergenoemde genres misschien de nekharen van overeind gaan staan, maar waar open ingestelde liefhebbers die het niet zo nauw nemen met hokjes en genres in grote getalen op af komen. Zo ook vanavond: de laatste 30 kaartjes aan de kassa wisselen ook van eigenaar en op deze warme avond is de Effenaar met 1300 bezoekers tot aan de nok toe afgeladen.

[singlepic id=17625 w=320 h=240 float=right]Vele bezoekers die zich even aan deze zweterige drukte willen onttrekken, nemen dan ook even een toevlucht tot het rookhok of nog beter: happen buiten naar frisse lucht. En dat kan vanavond met gemak: want in de aankondiging is te lezen dat bezoekers een optreden van drie-en-een half uur (!) kunnen verwachten. De eerste anderhalf uur zijn gereserveerd voor de country nummers, waarna het experimentele gedeelte aan de beurt is. Afgesloten wordt met een stevig stukje metal.

Het is duidelijk dat de ‘hokjes-die-hards’ vanavond de opvallende afwezigen zijn: een publiek wat bestaat uit een mix van vetkuiven, metalheads, alto’s en ‘jan modaal’ consumeert gretig het ene na het andere nummer, en de stemming in de zaal, welke vanaf nummer 1 al goed te noemen is, zet zich de komende uren alleen maar in een stijgende lijn voort.

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, heeft The Rambler speciaal voor deze avond op de maandag haar deuren geopend voor een afterparty, en in de kleine uurtjes wordt het country/hillbilly/punk/metal feestje hier voortgezet…

[nggallery id=1481]