Vanavond staat er iets onbekends op het menu, Hanzel und Gretyl. De naam doet het niet vermoeden, maar dit duo komt rechtstreeks uit “the big apple” oftewel New York. In het voorprogramma zal Dead Man’s Walk proberen om de zwarte metal massa wakker te krijgen op de woensdag avond.

[singlepic id=19692 w=320 h=240 float=left]We komen precies op het goede moment aan in de Rambler want het voorprogramma gaat beginnen met een behoorlijke set. Er wordt gelijk gas gegeven waarbij opvalt dat de nummers technisch lekker in elkaar steken. Er zijn strakke drums, lekkere afwisseling qua maat en de gitaristen zijn niet of nauwelijks op een foutje te betrappen. De eerste 3 nummers vliegen voorbij totdat frontman Dennis met een grijns een “ballad” aankondigt. Het nummer is qua tempo dan inderdaad wat trager, maar zeker niet minder lomp. Het 5e nummer is wat mij betreft het lekkerste dankzij de afwisseling en technisch goede compositie. De set raast voort en is helaas te snel afgelopen. Dit wil uiteraard zeggen dat dit naar meer smaakt. Er ligt een teaser cd klaar die uiteraard is meegenomen en op een later tijdstip gereviewed zal gaan worden.

De opbouw van Hanzel und Gretyl is wel heel snel gedaan, er staat geen drumstel en wat blijkt, het duo staat met z’n tweeën op het podium. Ach so! Nur Hanzel und Gretyl.
Beiden zijn op z’n zachtst gezegd apart gekleed. Kaizer gaat gekleed in lederhozen, enorme duitse helm en half skull masker. Vas is opvallend: gekleed in een kort leren rokje, met leren korset, met haar rode haar en grauwe gruntende stem.

[singlepic id=19707 w=320 h=240 float=right]Het eerste nummer wordt geplaagd door allerlei geluidsproblemen wat zichtbaar irriteert, zowel publiek als artiest. Dit wordt echter snel opgelost en na een dosis gratis bier uitgedeeld te hebben gaat het illustere duo verder. De muziek is voor mij met niets te vergelijken. De muziek wordt op internet geclassificeerd als Industrial Metal, wat in dit geval neerkomt op een enorme constante muur van mechanisch klinkend gitaarspel en dito drums. Er komen een aantal bekende nummers voorbij zoals onder andere “Das Boot”. Dit wordt overigens niet uitgesproken zoals de film over de duitse u-boot, maar als het engelse woord voor laars. De reden hiervoor wordt geheel duidelijk als de zanger het publiek om een “boot” vraagt, deze krijgt, vervolgens vol laat gooien met bier en hem leeg drinkt… De eigenaar van de laars krijgt hem terug inclusief gratis bier voor de moeite!

Het volume staat intussen op standje thermonucleair en het publiek wat voor het podium staat wordt door Kaizer Von Loopy en Vas Kallas bijna onderuit geblazen met nummers als “Fik Dich Mit Fire”, “SS Deathstar Supergalactic”, “Ich Bin Uber Alles” en “Hail To The Dark Side”. Het publiek is echter niet geheel in beweging te krijgen. Een aantal echte fans vooraan heeft de tijd van hun leven, de rest staat redelijk stil de show in zich op te nemen. Het is dan ook een woensdag avond. Wellicht zijn er een aantal mensen net zo verbaasd en geïmponeerd door wat er op het podium gebeurt als ikzelf. Al met al een beleving die ik niet had willen missen.

[nggallery id=1663]

[nggallery id=1664]